Univesitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București

Mesajul Rectorului

"Continuatoare a traditiilor Scolii Nationale de Medicina si Farmacie, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, si-a asumat misiunea educarii si formarii de specialisti de inalta tinuta in domeniul ocrotirii sanatatii, invatamantului si cercetarii stiintifice. Cu siguranta, in secolul ce a urmat fondarii celei ce avea sa reprezinte prima institutie de invatamant medical si farmaceutic din Romania, multe alte mari universitati au imbratisat acest scop. Totusi, cred ca spiritul de pionierat si idealismul care i-a animat pe fondatorii nostri, continua sa dea Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" o vitalitate distincta in lumea academica romaneasca.

Reprezentand de-a lungul anilor un lider in domeniul stiintelor medicale si beneficiind de o bogata experienta interdisciplinara, UMF "Carol Davila" si-a propus sa contribuie nemijlocit la dezvoltarea invatamantului si a cercetarii stiintifice de specialitate.

De aceea, putem spune ca, astazi, prezenta si influenta Universitatii se fac simtite in toate colturile lumii. Ele sunt rodul incercarilor noastre de a insufla studentilor perspective transnationale asupra conditiei umane, deschise catre lume si implicare in complexitatea acesteia.

In laboratoarele si salile sale de curs, in spatiile rezidentiale sau in oricare alt loc al campusului universitar, veti putea descoperi o cultura in care aspiratiile inalte si implicarea sunt incurajate. Ca institutie de invatamant cu un important rol public, Universitatea noastra intelege sa promoveze libertatea de opinie in randul comunitatii universitare, membrilor sai fiindu-le recunoscut si ocrotit dreptul la expresie, in domeniul lor de competenta, in acord cu propria constiinta.

Personal, ma simt foarte norocos ca am putut sa traiesc experienta unica a apartenentei la aceasta comunitate, mai intai ca student al acestei prestigioase scoli si, ulterior, ca membru al corpului sau didactic.

Va invit sa vizitati aceste cateva pagini dedicate Universitatii noastre, in incercarea de a descoperi si de a intelege singuri ce face din aceasta un loc special, deopotriva incarcat de traditie si de spirit novator".


Rector
Prof. univ. Dr. Florian Popa

 

Contact - Univesitatea de Medicina și Farmacie "Carol Davila"

Rectorat

     Adresa:
      Strada Dionisie Lupu nr. 37
     Telefoane:
      +40.21318.0718; +40.21318.0719

Medicină

    Adresa:
      B-dul Eroilor Sanitari 8;
    Telefoane:
      +40.21318.0762;

Farmacie

    Adresa:
      Str. Traian Vuia 6;
    Telefoane:
      +40.21318.0747

Moașe și Asistență Medicală

    Adresa:
      B-dul Eroilor Sanitari 8;
    Telefoane:
      +40.21317.2327


Material preluat de pe site-ul instituției: http://www.univermed-cdgm.ro/?pid=1