Basme populare

Făt frumos cu părul de aur

A fost odată într-o pustie mare un pustnic, și petrecea singur singurel. Vecinii săi erau fiarele pădurilor. Și așa era de bun la Dumnezeu, încât toate dobitoacele i se închinau, când se întâlneau cu dânsul.

Citește mai departe»

Poezii

Unde s-a ascuns cățelușul Grivei?

Joc pentru copii de 1-2 ani

Aveți nevoie de o jucărie de pluș (ursuleț, cățeluș etc.). Arătați cățelul bebelușului spunându-i o mică rimă, sau cântându-i un cântecel, de exemplu Cățeluș cu părul creț.  După ce v-ați jucat putțin cu jucăria, ascundeți-o  sub masă! Îndemnați bebelușul să caute cățelușul. Unde s-a ascuns cățelușul Grivei?

Surpriza din pantof

Joc pentru copii de 1-2 ani

Aveți nevoie de o jucărie de pluș, o pisică, un cățel, un ursuleț etc. Arătați copilașului pisicuța și dați-i să se joace puțin cu ea. Pentru a capta atenția bebelușului puteți să spuneți rime scurte ca de exemplu Pisicel,Veverița, Rața.
Ascundeți jucăria de pluș în pantofii copilului. Îndemnați copilașul să caute surpriza din pantofi.

Coșul cu jucării

Joc pentru copii de 1-2 ani

Pentru acest joc aveți nevoie de un coș de rufe gol și toate jucăriile de pluș pe care le aveți în casă. Umpleți coșul de rufe cu jucării, apoi puneți bebelușul înăuntru. Distracția începe instantaneu! Bebelușul o să arunce toate jucăriile afară din coș cu mare plăcere. Noi nu trebuie să facem altceva, decât să mai reumplem coșul din când în când.

Ghici cine s-a ascuns?

Joc pentru copii de 1-2 ani

Aveți nevoie de un carton și o carte.

Luați un carton colorat. Decupați un cerc în mijlocul acestuia. Acoperiți pagina cărții cu acest carton decupat. Îndemnați copilașul să ghicească animalul sau personajul, care se vede prin gaură.

Sare broscuța

Joc pentru copii de 1-2 ani

Îl îndemnăm pe copilașul nostru să se urce pe scări. Ținându-l de mână îl ajutăm să sară. Jocul este mai incitant, dacă îi spunem și o mică rimă: Oac, oac, oac, broscuța a sărit în lac!

Veverița

Joc pentru copii de 1,5 - 2 ani

Îl ajutăm pe copilașul nostru să se suie pe scaun. El va fi veverița în acest joc. "Veverița", stă câteva secunde pe scaun, după care, sare, bineînțeles ajutat de noi.  Jocul este mai palpitant, dacă îi și cântăm veveriței:

"Veveriță, veveriță,
s-a suit în pom,
și de acolo, și de acolo,
ea a căzut jos."

Umblă ursul prin pădure

Joc pentru copii 1,5- 2 ani

Materiale necesare: un batic mare, prosop, sau păturică.

În acest joc copilașul nostru va ursulețul, care umblă prin pădure după fragi și după mure. Noi suntem ”vânătorul” și vrem să îl prindem, atingîndu-l cu păturica.

Copilașul o ia la fugă, și evident, scapă din mâinile ”vânătorului”. Repetăm jocul, de câte ori dorește ”ursulețul.”

Comoara

Joc pentru copii de 2,5 - 3 ani

Materiale necesare: o cutie de pantofi, învelită cu hârtie de ambalaj și un batic.

Luăm o cutie de pantofi, pe care o învelim cu hârtie de ambalaj. Legăm ochii copilașului cu un batic, apoi turnăm în cutie câteva jucării, "comori". Îl îndemnăm pe copilaș să ghicească ce a pipăit!

Punem masa

Joc pentru copii de 1,5 - 2 ani

Deseori copiii mici refuză să mănânce, sau luarea mesei se desfășoară greu și lent. Prin acest joc, luarea micului dejun, sau al prânzului devine mai captivant pentru copii.

Materiale necesare: obiecte identice (2 lingurițe, 2 farfurii, 2 căni, etc.)

Punem câte două obiecte identice pe masă. De exemplu, 2 lingurițe, 2 căni și 2 farfurii. Ridicăm unul dintre aceste obiecte, apoi îl rugăm pe copilaș să-i găsească perechea.

Coada șoricelului

Joc pentru copii de 1-1,5 ani

Acest joc este eficient pentru îndemnarea copiilor mici să exerseze mersul și aplecarea. Decupăm din hârtie un șoricel. Drept coadă îi lipim o bucată de material textil. "Chți, chiț,"tragem șoricelul pe covor, iar copilașul nostru trebuie să-i prindă de codiță.

Concursul mașinuțelor

Joc pentru copii de 2-7 ani

Materiale necesare: 2 mașinuțe, sfoară

Luăm 2 mașinuțe și le legăm pe fiecare cu câte o bucată de sfoară. Copilașul trebuie să tragă mașinuța astfel legată.

Bârlogul ursului

Joc pentru copii de 2 ani

Materiale necesare: o pătură

Punem o pătură pe covor. Aceasta va fi bârlogul ursului. Copilașul nostru va fi ursulețul, care intră în bârlog. În momentul în care aplaudăm copilașul nostru se va ascunde sub pătură "intră în bârlog". Repetăm jocul de câte ori dorește ursulețul.

Mai găsești pe site

Poezii

Basme populare

Făt frumos cu părul de aur

A fost odată într-o pustie mare un pustnic, și petrecea singur singurel. Vecinii săi erau fiarele pădurilor. Și așa era de bun la Dumnezeu, încât toate dobitoacele i se închinau, când se întâlneau cu dânsul.

Citește mai departe»

Lasă un comentariu

Pagina 1 din 1 1

#1 amalia a scris in data de: 28.10.2011 11:43
felicitari! joculete sunt foarte potrivite varstei mici! le voi juca cu drag cu baietelul meu.