Cercul Studențesc de Drept Administrativ "Tudor Drăganu"

A fost înființat în anul 2001, sub conducerea Conf. dr. Lucian Chiriac și Lect. drd. Daniela Valea sub patronajul Prof. dr. Tudor Drăganu, membru de onoare al Academiei Române, având ca obiective principale: implicarea studențiilor în activități științifice utile pentru formarea lor profesională viitoare, implicarea studențiilor în organizarea unor activități umanitare, stabilirea unor legături între studenții din diferite centre universitare, prin organizarea de conferințe, simpozioane, întâlniri cu personalități din lumea dreptului. Printre activitățile principale ale Cercului Studențesc de Drept Administrativ "Tudor Drăganu" se regăsesc: organizarea Spectacolului de Crăciun în scop caritabil, în colaborare cu Cenaclul "Gaudeamus", organizarea sesiunii Internaționale de Comunicări științifice "Primăvara Studențească", care a ajuns la cea de-a patra ediție în 2008, manifestare la care participă studenți din mai multe universități din țară și din străinătate ( Cluj-Napoca, Brașov, Constanța, Galați, Bălți- Republica Moldova, Miskolc -Ungaria), organizarea de dezbateri pe marginea unor teme privind Administrația publică centrală și locală, Administrația publică europeană, Stiința Dreptului Administrativ în cadrul unor întâlniri lunare. Cercul numeră 15 membrii.

 

Persoană de contact: Roxana Cazan- președinte: cercultd@yahoo.com
Ioana Alina Dulău-secretar organizatoric: dulau_ioanaalina@yahoo.com

Lasă un comentariu

2 Comentarii

Pagina 1 din 1 1

#1 Jan a scris in data de: 17.02.2012 16:36 answer email

Nu-ti triubee talent, iti triubee o gura mare astea imi plac, pentru ca la mine e cu totul invers. Nu cred ca voi reusi vreodata sa am o gura mare. Nu-mi sta in fire Am avut mult de pierdut din asta, dar nu ma plang, e mai bine asa

#2 Nishar a scris in data de: 16.03.2012 13:43 answer email

Este formidabil ca s-au irefot atatea burse dar sa nu uitam ce s-a intamplat in acest an cu elevii basarabeni care au absolvit liceul in Romania. Acestei categorii de elevi, care au repetat un an de studii, au plecat de acasa de la 16 ani li s-au irefot doar 300 de burse, pe cand numarul de absolventi a fost mult mai mare. In plus,acesti liceeni au sustinut un bacalaureat mult mai sever si mai strict decat cel din R. Moldova. De asemenea s-au confruntat si cu examenele de admitere in facultari, care au avut un grad de dificultate ridicat. Eu nu intentionez sa ridic in slavi elevii basarabeni care au absolvit liceul in Romania dar eu consider ca mai intai de toate trebuie asigurati anume acesti elevi, care au intalnit pe parcursul studiilor liceale diverse dificultati. Ar fi de dorit pe viitor ca elevii cu diploma de BAC din R. Moldova sa sustina examene de admitere in facultati, in aceleasi conditii ca si elevii romani si basarabeni ce au invatat in Romania. Mi se pare corect si logic. Nu conteaza cantitatea ci calitatea. Cunosc studenti din R. Moldova care vin in anul I si nu se pot exprima in limba romana. Studiile europene nu garanteaza si specialisti de calitate, atat timp cat sunt admisi toti indivizii care ne fac tara de rusine. E regretabil faptul ca majoritatea vin doar pentru bursa irefota si cazare gratuita si alte facilitati. Asa ca domnule Caranfil, ar trebuie sa ne mai intrebam o data de ce are nevoie tara noastra, de 5000 de locuri acordate fara nicio testare sau de 5000 de locuri cu testare? Doar in urma unei eaminari vor merge cei care merita si care vor aduce in tara CALITATE.

Scrie un comentariu


Taguri