Academia Națională de Informații din Bucuresti

Serviciul Român de Informații este instituția Statului Român cu atribuții în domeniul culegerii și valorificării informațiilor relevante pentru securitatea națională a României. Activitățile sale se desfășoară, în principal, pe teritoriul național, precum și în afara granițelor, în cooperare cu alte instituții responsabile în domeniul monitorizării și prevenirii amenințărilor transfrontaliere.

Serviciul Român de Informații organizează și execută activități pentru culegerea, verificarea și valorificarea informațiilor necesare cunoașterii, prevenirii și contracarării acțiunilor care, potrivit legii, sunt de natură să lezeze securitatea națională a României.

Apartenența la UE și NATO implică asumarea unor responsabilități suplimentare și adaptarea conceptuală și funcțională a SRI, prin prisma conectării României la dinamica acestor organizații, în care securitatea este indivizibilă, iar garantarea ei se face în comun.

În contextul evoluțiilor imprevizibile ale mediului internațional de securitate, cu implicații și asupra securității naționale a României, precum și al globalizării amenințărilor, Serviul Român de Informații a dezvoltat și a extins o cooperare internațională cu 100 de structuri de informații și securitate din peste 60 de țări.

În egală măsură, Serviciul Român de Informații a avut un rol definit riguros și a încercat să imprime un ritm cât mai dinamic contribuției aduse la asigurarea securității regionale, europene și euro-atlantice, printr-o participare activă la formulele de cooperare multilaterală.

 

Material preluat de pe pagina web a instituției: http://www.sri.ro/categorii/17/misiune.html

Contact

Adresa Academiei Naționale de Informații:

București – Șoseaua Odăi nr. 20, sector 1
Telefon: 021410 65 50 / interior 1144/1289,
de luni până vineri, între orele 09.00-14.00
Tel/Fax: 3104750
e-mail: ani@sri.ro

Mai multe detalii găsiți pe pagina web instituției: http://www.sri.ro/categorii/49/academia-nationala-de-informatii.html