AIESEC - Asociația Internațională a Studențiilor în Economie și Management

AIESEC în lume

AIESEC
este cea mai mare organizație de studenți, prezentă în peste 1100 de universități și peste 107 țări și teritorii, fiind platforma internațională ce permite tinerilor să-și descopere și să-și dezvolte potențialul, pentru a avea un impact pozitiv în societate.

În parteneriat cu sfera de afaceri și sistemul de învățământ superior, AIESEC are o experiență de 60 de ani în dezvoltarea tinerilor ca lideri cu gândire globală. Procesul inovativ de dezvoltare a membrilor AIESEC constă în experiențe de leadership și în programul internațional de schimb de tineri. Pentru îndeplinirea scopului său, AIESEC este susținut, la nivel global, de companii-partenere precum: ABN AMRO, Microsoft, DHL, Unilever, PricewaterhouseCoopers, Electolux, Alcatel-Lucent, etc.

AIESEC în Romania

AIESEC România a luat fiinta pentru prima data in  București în martie 1990 cu ajutorul unei delegații din partea AIESEC Austria. În România, la ora actuală există 13 comitete locale AIESEC situate în Brașov, București, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Timișoara și Târgu-Mureș.

AIESEC Tîrgu-Mures

În 2000, la inițiativa unui grup de studenți din cadrul Universității Petru Maior a fost fondat comitetul local Târgu Mureș. La ora actuală AIESEC Târgu Mureș numără aproximativ 40 de membri organizați în 8 departamente: Marketing, Resurse Umane, Vânzări, Financiar, Proiecte și încă 3 departamentul care se ocupă cu programul nostru de bază: Exchange.

De ce sa aplici in AIESEC ?

1. Conferințele- distracție + învățare la pachet

În AIESEC ai parte de conferințe atât naționale cât și internaționale. Probabil ești curios de ce îmi plac atât de mult aceste conferințe. Ei bine, am să-ți ofer câteva motive:

 • cunoști studenți ca și tine din cele mai variate regiuni ale României
 • îți faci o mulțime de prieteni în cele mai mari centre universitare din țară
  cunoști reprezentanți de la companii de succes
 • poți interacționa cu oameni reprezentativi ai unor multinaționale
 • beneficiezi de sesiuni de traininguri
 • acumulezi noi cunoștiințe

 
2.Exchange - simte diversitatea

Într-adevăr poate sună ciudat asocierea aceasta de cuvinte. Da ce e Exchange? Cum să simt diversitatea în România când lumea în care trăim e așa de mare? Aceste întrebări par a fi întrebări capcană. Insa  prin intermediul programului Exchange poți simți diversitatea. Motivele sunt simple:

 • Exchange - programul de stagii de practică derulat de AIESEC. Orice student sau absolvent poate beneficia de el
 • Exchange - oferă stagii de practică pentru studenții străini în România, iar pentru studenții sau absolvenții români în afara României
 • Exchange - cea mai simplă modalitate de a acumula cunoștiințe în domeniul tău pe durata stabilită de tine, la o companie în domeniul tău, pe bani bineînțeles
 • Exchange - culturi, obiceiuri, tradiții noi, prieteni din alte țări


3. Proiecte - leadership, echipă, dezvoltare profesională

Sentimentul de a vedea că o idee devine realitate e ceva nemaipomenit. Sentimentul de a simți că ideile tale contează pentru un om cu experiență din domeniul tău de interes, că sunt apreciate și că îți poate da indicații e ceva grozav. Sentimentul de a realiza un proiect pentru studenți e extraordinar.
Am înțeles de la prietenii mei din AIESEC Târgu Mureș că astfel de senzații le simti  la sfârșitul unei munci începute cu scopul de a oferi studenților o experiență de neuitat, dar și de a te dezvolta profesional pe tine în primul rând.

Dar de ce te-ai implica și tu în astfel de activități?

Fiindcă:

 • Ai șansa de a cunoaște oameni cu experiență din domeniul tău de interes
 • Ai șansa de a-ți dezvolta abilitățile de a lucra în echipe, de a lucra cu oamenii
 • Ai șansa de a-ți conduce propria echipă, de a pune în practică propria idee de proiect
 • Ai șansa de a te dezvolta în domeniul tău de interes, totodată să experimentezi alte domenii


Mai multe informatii pe http://www.aiesecms.ro/ro/students/membru-aiesec/

Aplica pentru un stagiu de practica international: Exchange

De ce să alegi Exchange?

Programul Exchange este principalul program, pe care AIESEC îl desfășoară de 60 de ani, al cărui participant poți fii chiar și tu. Programul constă în stagii de practică la companii din străinătate. Aceste stagii de practică sunt plătite, salariul acoperind cheltuielile tale în țara respectivă.

Date esențiale :

Durata unui astfel de stagiu este cuprinsă între 6 saptamani și 36 luni.
Perioada în care vei lua parte la acest program este la latitudinea ta, în funcție de planurile tale de viitor.


Organizațiile sau ONG-urile unde vei putea să te dezvolți profesional sunt numeroase din 107 de țări și regiuni din întreaga lume
Pentru ca acest lucru să fie posibil, acest program internațional cuprinde 5 pași, care vor face experiența ta de neuitat.

1. Înscrierea în AIESEC până în data de 22 Octombrie, apoi urmează selecția, te vom chema la un interviu.
2. Pregătirea ta-AIESEC îți pune la dispoziție resurse, traininguri și sprijin și se asigură că ești pregătit din toate punctele de vedere pentru a trăi și lucra într-o altă țară.Vei participa la o conferinta de pregatire denumită ICPS- International Culture Preparation Seminar.
3. Găsire a stagiului  internațional în care vrei tu să aplici. AIESEC caută o organizație  sau companie potrivită profilului tău dintr-o bază de date cu peste 5.000 de organizații și companii din 107 de țări.
4. Integrarea – membrii AIESEC din comitetul gazdă oferă sprijin și asistență în integrare, construind în acelasi timp oportunități pentru activități culturale și sociale.
5. Reintegrarea ta, odată cu revenirea din stagiu, AIESEC îti oferă sprijin pentru a te readapta în țara natală.
 
Programul Exchange, prin flexibilitate și siguranță, este primul pas în cariera ta: prin stagiile de practică plătite, în domeniul tău la companii internaționale nu numai că te dezvolți, dar îți și construiești CV-ul, pentru a fi un candidat puternic pentru orice job.

Vrei mai mult de la tine? Și tu poți avea o experiență de neuitat!

Contact:

Str. Livezeni, nr. 69, cam. C16
Tirgu-Mureș
Web: http://ro.aiesec.org

 

Mai multe informatii gasesti pe www.aiesecms.ro

 

Lasă un comentariu