Universitatea Națională de Apărare

Despre Universitate

"Universitatea a fost fondată în anul 1889, de către generalul Ștefan Fălcoianu, fiind a șasea scoală de stat major din Europa, alături de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino și Bruxelles, având inițial numele de "Școala Superioară de Război".

Influențele franceză, germană și sovietică și-au făcut simțite prezența în procesul de pregătire în cadrul acestei instituții. "LABOR IMPROBUS OMNIA VINCIT" - Munca stăruitoare învinge întotdeauna! Acesta este motto-ul care a stat la baza educării și pregătirii a peste 21.000 de ofițeri din toate categoriile de forțe armate, de la înființare și până în prezent

Învățământul în Universitatea Națională de Apărare "Carol I" asigură o pregătire completă și complexă menită să consolideze instrumentarul științific și metodologia necesară utilizării superioare a principiilor și normelor acțiunii și conducerii militare de nivel tactic interarme, operativ și strategic în timp de pace, criză și război.

Investiția în educație are efecte pe termen lung iar principiul e valabil și pentru domeniul securității și apărării naționale."

 

Material preluat de pe pagina web a instituției: http://www.unap.ro/ro/index.html

Contact

Adresă:

Sos. Panduri nr. 68-72,
Sector 5, Bucuresti
Telefon centrala:319.48.80
Fax: 319.48.66

U.N.Ap. "Carol I" public@unap.ro
Biblioteca biblioteca@unap.ro
Editura editura@unap.ro
Consortiul Instituțiilor Militare cism@unap.ro
Ofițer de relații publice  infopublice@unap.ro

 

Detalii pe pagina web: http://www.unap.ro/ro/index.html