PALATUL COPIILOR DIN TÎRGU-MUREȘ

Palatul Copiilor din Tg-Mureș este o unitate de învățământ subordonată Inspectoratului Școlar Județean Mureș, unitate pentru instruire și educație non-formală a Ministerului Educației, Cercetării și Inovării. În cadrul instituției sunt organizate activități sub formă de cerc în domeniile :

  • cultural artistice;
  • tehnico-științifice;
  • sportiv-turistice.

Participarea la aceste activități este gratuită unitatea având personalitate juridică și finanțare de la MECI. La activități pot participa în funcție de opțiune și înclinație , copii de la vârsta de grădiniță până  la liceu , cursurile  cercurilor începând  la 1 octombrie , activitatea fiind preponderent practică.

Oferta educațională cuprinde 15 cercuri în diferite profile de activitate din domeniile amintite mai sus. În cadrul cercurilor sub îndrumarea profesorilor copiii își pot dezvolta  îndemânarea, creativitatea, pot dobândi  noi cunoștințe în domenii pe care școala nu le oferă la vârsta respectivă, își pot cultiva talentul petrecând timpul liber în mod plăcut și util  sub îndrumarea cadrelor didactice calificate.

Scurt istoric

Instituția ființează din anul 1953 ca  unitate de sine stătătoare, încadrată cu personal didactic numit de către minister; activitatea cu cercurile de elevi a fost inițiată în 1949 fiind îndrumată până în 1953 de către specialiști din domenii tehnice, economice și din învățământ. În evoluția ei instituția a pornit de la 4 cercuri în 1953 ajungând la 23 cercuri în 1989 iar în prezent are 15 norme didactice.

Adaptarea permanentă la opționale și solicitările elevilor, precum și prospectarea tendințelor și evoluției sociale și tehnologice  a permis o diversificare și orientare a ofertei noastre de la tâmplărie în 1953 la automatizări, informatică, design vestimentar azi, alături de multe alte cercuri.

Baza materială

Pentru activitatea instructiv educativă instituția, dispune de :

  • 6 săli de clasă,
  • 4 laboratoare,
  • 6 ateliere școlare, fiecare cerc având sală proprie.

Laboratoarele și atelierele sunt dotate cu aparatură și utilaje specifice profilului de activitatea respectivă. Dispunem de rețea de calculatoare. Toate cercurile au în dotare calculatoare legate la rețea și internet.

Aproape toate cercurile au fost dotate cu utilaje și tehnică nouă:carturi de ultimă generație , aparatură de măsură și control pentru cercurile de electronică și fizică aplicată, aparatură foto și video pentru cercul de foto –cineclub, utilaje de prelucrare a lemnului și aparatură de telecomandă pentru cercurile de aeromodele și automodele.

Dispunem de mașini de cusut pentru cercurile de prelucrări textile , aparatură audio vizuală de ultimă generație pentru cercurile cultural-artistice. Instituția dispune de un nr. de 1221 de volume în biblioteca personală precum și de documentație specifică fiecărui cerc. Magazia unității este dotată cu costume pentru dansurile populare  precum și cu materiale sportive necesare  activităților.

Pentru organizarea unor activitități educative extrașcolare și participarea la concursuri și spectacole dispunem de un microbuz cu 16 locuri.

Activități extrașcolare

În afara activităților cu grupe de copii, instituția participă și organizează activități de finalizare precum și o serie de acțiuni și activități sub formă de spectacole  concursuri , demonstrații tehnice, festivaluri.
Copiii din aproape fiecare cerc au posibilitatea participării la concursurile județene sau naționale  de profil cultural artistic, tehnico-aplicativ sau sportive ,cuprinse în Calendarul Activităților Educative Extrașcolare ale Inspectoratului  Școlar Județean Mureș  și al M.E.C.I
Instituția a organizat an de an concursurile județene   de Aeromodele,Inventica, Șah, Creație  literară, Teatru , Dans , Carting,Construcții electronice, etc.

Concursurile naționale  de dans modern, artă fotografică și cinematografică și fanfare școlare.
Participarea la aceste activități este gratuită, activitățile fiind finanațate de  către MECI.

În afara acestor activități se organizează la nivel de cercuri sau pe domenii de activitate, spectacole ocazionate de diferite evenimente, demonstrații tehnice,excursii,drumeții sau vizite în instuții de cultură și la obiective turistice.
Pentru acestea copiii pot utiliza microbuzul  instituției.
Pentru a sprijini activitățile extrașcolare din școlile municipiului , microbuzul instituției poate fi închiriat de aceste școli  la un preț rezonabil de 1,4 /km

Programul instituției

Activitatea cu grupele de copii se desfășoară de regulă pe perioada anului școlar, copii frecventează  cursurile odată pe săptămînă pe parcursul a două ore consecutive. Activitatea cu grupele este organizată pe toată perioada săptămânii, inclusiv sâmbătă și duminica  în funcție de timpul  liber al elevilor  atât înainte de masă cât și după masă.

Programul este stabilit de comun acord între profesor și elevi orele 800-2000.
Programul  birourilor  secretariat-contabilitate  este între orele 730-1530

Contact

Adresă:
Str. B-dul 1 decembrie 1918 Nr.93
Mun. Tîrgu-Mureș
Județul Mureș

Telefon:
0265-261009
Fax: 0265261009

Email: pctargumures@gmail.com

Lasă un comentariu

Pagina 1 din 5 12345 >>

#44 BENKO ARANKA a scris in data de: 26.01.2016 14:24
Buna ziua.Am o fetita in varsta de 5 ani si 2 luni care frecventeaza Gradinita PP nr 6 din Tg-Mures. As vrea sa il inscriu la institutia dvs la cursurile de dans. Ma puteti informa care sunt pasii de urmat si daca se mai pot face inscrieri ? Va multumesc pentru solicitudinea dvs.
#43 LAZAR GIULIA a scris in data de: 14.01.2015 15:10
Buna ziua, Sunt cadru didactic si am un baietel in varsta de 5 ani si 5 luni care frecventeaza Gradinita PP nr 6 din Tg-Mures. As vrea sa il inscriu la institutia dvs la cursurile de sah si dans. Ma puteti informa care sunt pasii de urmat si daca se mai pot face inscrieri ? Va multumesc pentru solicitudinea dvs. Cu bine, Giulia Lazar
#42 ioana a scris in data de: 19.10.2014 20:30
buna ziua am un baietel de 2 anisori as dori sa stiu pt cursri de muzica de la ce varta i primiti va multumesc anticipat
#41 Marton Ildiko a scris in data de: 28.02.2014 08:12
Buna Am un baietel aproape de 8 ani ma intereseaza daca tineti cursuri de dans modern. Multumesc
#40 cristina cucuta a scris in data de: 08.04.2013 05:17
buna ziua, ma intereseaza daca mai este cursul de sah; am o fetita de 8 ani pe care mi-as dori sa o duc la astfel de cursuri; multumesc,
#39 Ramona a scris in data de: 28.01.2013 16:50
Felicitări!
#37 violeta ciumas a scris in data de: 01.06.2012 18:42
felicitari pentru sufletul pe care il puneti in ceea ce faceti
#36 pascal castello a scris in data de: 26.04.2012 09:56
Stimata doamna/ Stimate domn, Numele meu este Pascal Castello si sunt student de nationalitate franceza la Universitatea Toulouse 2 le Mirail. In prezent, urmez cursurile de masterat in domeniul stiintele educatiei din cadrul acestei universitati si efectuez in paralel un studiu de cercetare asupra organizatiilor de tineret din Romania. Prin intermediul programului Erasmus, am fost student la Bucuresti timp de un an, in perioada 2010-2011, unde, cu aceasta ocazie am avut sansa sa intalnesc mai multe organizatii de tineret si astfel sa imi fac o idee despre contextul din Romania. In prezent, studiile mele de cercetare necesita informatii mult mai precise, motiv pentru care ma adresez dumneavoastra si echipei pe care o conduceti, in scopul unei colaborari. Colaborarea pe care o propun consta in rezolvarea unui chestionar ce nu va dura mai mult de 20 minute. Acest chestionar se adreseaza membrilor echipei dumneavoastra, ce pot fi salariati, benevoli, voluntari, membri din consiliul administrativ, etc. Datele obtinute vor ramane confidentiale, iar analiza informatica a rezultatelor va fi anonima. As dori sa am raspunsurile inainte de 30 aprilie. Chestionarul e impartit in 2 parti. Prima e destinata unei persoane care cunoaste bine asociatia, de exemplu directorul (fisierul sa numeste director), a doua e destinata tuturor (fisierul sa numeste individual). Pentru a completa, scrieti direct sau puneti litera X in tabel. Va stau la dispozitie pentru orice informatie suplimentara. Va multumesc ! Cu respect, Pascal Castello
#35 moldovan marcela a scris in data de: 02.04.2012 09:01
Buna ziua Fetita mea a ]mplinit in februarie 4 ani, si as dori sa stiu daca poate fi inscrisa la cercul fantezie si pictura sau e prea micuta in speranta unui raspuns va multumesc
#34 Admin a scris in data de: 28.03.2012 13:37
S-a lansat site-ul oficial al Palatului Copiilor Tîrgu-Mureș: www.palatulcopiilormures.ro La secțiunea "contact" puteți lăsa mesaje la care vi se va răspunde în cel mai scurt timp.

Alte Cluburi ale Copiilor din județul Mureș

Clubul Copiilor Iernut

Clubul Copiilor Sighișoara