Universitatea de Bussiness

Universitatea Româno-Britanică din București (www.theU.ro) a fost înființată în anul 2000 și a început să funcționeze în anul universitar 2001/2002 pe baza HG 1215/2000, în baza Legii 88/1993 privind acreditarea instituțiilor de învățământ superior și a Legii Învățământului 84/1995. Universitatea a început cu o singură facultate, Facultatea de Business, urmând ca, după obținerea acreditării și testarea sistemului educațional, să fie înființate și alte facultăți. La momentul înființării nu puteam prevedea că peste 6 ani ni se vor cere minimum 3 facultăți pentru acreditare.

Investiția a fost de aproximativ un milion de Euro, iar cheltuielile de funcționare s-au bazat pe o subvenție privată de aproximativ €6500/student și pe taxa de școlarizare de aproximativ €2000/student pe întreaga perioadă de studii. Până în anul 2008, studenții au beneficiat în plus și de un stagiu de practică de 3 luni în Marea Britanie, finanțat de Comisia Europeană prin programul Leonardo da Vinci, de €2800/student, cofinanțată de universitatea noastră cu €700/student

 

Detalii pe pagina web a instituției:  http://www.theu.ro/home.html

Admitere - universitatea de Bussiness

Concursul de admitere la Facultatea de Business consta din teste grila de aptitudini, care nu presupun pregatirea unei materii anume si nu solicita cunostinte anterioare specializate. Candidatii care doresc sa-si verifice aptitudinile, pot completa testul de mai jos, test asemanator celui de admitere.

(pentru detalii despre calendarul admiterii, accesati link-ul Admiterea 2007)

Versiunea de anul acesta a testului de admitere si se adreseaza in special liceenilor de clasa a XII-a care doresc sa-si evalueze potentialul intelectual in vederea sustinerii examenului de admitere la Facultatea de Business.

Testul de admitere are 60 de intrebari. Inainte de a incepe, asigurati-va ca aveti la dispozitie 90 de minute in care nimeni sa nu va deranjeze. Cititi cu atentie fiecare intrebare si selectati raspunsul care vi se pare corect. Pentru a putea avansa la intrebarea urmatoare este necesar sa alegeti un raspuns la fiecare intrebare. Asteptati incarcarea completa a fiecarei intrebari inainte de a raspunde. Durata de incarcare a paginilor variaza functie de viteza de transfer a modem-ului dumneavoastra precum si de calitatea liniei telefonice. Browser-ul recomandat pentru testul de admitere este Internet Explorer versiunea 5.0 sau mai mare.

Prin acest test, noi nu intentionam sa evaluam performantele dumneavoastra in conditii de stress. Retineti totusi ca acest test este in mod frecvent completat in circa o ora. Puteti folosi un calculator, hartie si creion. Va rugam sa nu folositi nici o aplicatie software care sa va rezolve problemele, nici macar daca ati creat-o chiar dumneavoastra. Si de asemenea, daca nu doriti masurarea unei note de echipa, va trebui sa rezolvati testul singur.

Testul de admitere afiseaza la final nota precum si numarul de raspunsuri corecte din cele 60 maxim posibile. Pragul de admitere este de 30 de raspunsuri corecte care corespunde notei 5.

 

Pentru start test accesați pagina web: http://www.theu.ro/mnu_test.html

Contact

Sediul universitatii:
Spl. Independentei 319B, 060044 București


Program de lucru cu publicul:
Luni-vineri: 9-15.

În perioada sesiunilor de admitere programul se prelungește pâní£ la ora 17. De asemenea, în perioada sesiunilor de admitere secretariatul lucrează cu publicul inclusiv sâmbăta și duminica, între orele 9-15.

Mijloace de transport:
autobuzul 601, stația "Complex Regie" sau metroul magistrala 1, stația "Semanătoarea".

 

Detalii pe pagina web: http://www.theu.ro/contact.html