GRĂDINIȚA SPORTIVĂ CU PROGRAM PRELUNGIT „PITICOT”

Adresă:
str. Parângului nr. 23
loc. Tîrgu-Mureș
jud. Mjureș
Telefon: 0365-730952
E-mail: gradinita_albinuta@yahoo.com

Grădinița Sportiva ” Piticot” din Tîrgu-Mureș a fost înființată în anul 1975. Inițial a funcționat doi ani ca grădiniță cu program normal, după care, pentru a răspunde necesităților comunității locale, a primit un nou statut, devenind ” Grădinița cu Program Prelungit nr. 20” . Sediul l-a avut pe strada Gheorghe Doja nr. 27, într-un vechi conac boieresc plasat într-o zonă pitorească.

Din octombrie 2003, ca și pasărea Pheonix, grădinița a renăscut din propria cenușă, după evacuarea forțată din imobilul retrocedat.

Pentru a răspunde tendinței actuale de modernizare a procesului de învățământ, am considerat oportună abordarea activității educative prin prisma unui învățământ activ și care să ofere un program suplimentar sportiv.

Începând cu anul școlar 2003/2004 odată cu schimbarea locației unității pe strada Parângului nr. 23, I.S.J. Mureș, a aprobat și noua denumire, și anume: Grădinița Sportivă cu Program Prelungit ”Piticot”. Întregul grup a devenit o echipă respectabilă care a militat pentru cunoașterea și recunoașterea grădiniței ca instituție cu rezultate prestigioase.

 

Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.

Baza materială

Planul arhitectural al instituției a determinat dispunerea și repartizarea spațiilor necesare desfășurării activitățiilor care presupun acțiunile multiple ale unei unități de învățământ preșcolar.

Dispunem de:

  • 7 săli de grupă, cu triplă funcționalitate
  • sală de sport pentru preșcolari
  • cabinet psihologic
  • cabinet medical
  • izolator medical
  • bloc alimentar
  • spălătorie

Programul de funcționare al grădiniței

Grădinița funcționează cu program prelungit, intre orele 5 30 - 19 00

Personalul didactic desfășoară activitățile cu copiii între orele 7 30 - 12 30; 12 00 -17 00. 

 

Lasă un comentariu

Pagina 1 din 1 1

#6 plesan popel claudiu a scris in data de: 19.11.2010 16:45
am 40 de ani si am aflat ca poate am o sora ca se cheama adriana monica din tirgu-mures si as vrea sa aflu mai multe despre ea si daca ar putea sa se puna in contact cu mine la telefonul nr 0034912392430 apartir de 2 decembre
#5 Istvan Gizella a scris in data de: 04.12.2009 15:15
Sunt o mămică mulțumită de dezvoltarea intelectuală și disciplinară a copilului meu, fapt ce se datorează nu în ultimul rând educației primite în grădiniță. Mă numesc Istvan Gizella și copilul meu, Hunor frecventează această grădiniță începând din septembrie anul 2008. Pe lângă faptul că este foarte aproape de casă (domiciliu) și in drum spre locul de muncă, beneficiul cel mai important reprezintă educatoarele bine instruite, afectuoase, calde, comunicative care iși fac meseria cu pasiune, dăruire și respect față de copii. În fiecare dimineață suntem primiți cu zâmbete atât pe fața lor cât și pe fața personalului auxiliar. Ceea ce este reconfortant pentru mine, este faptul că datorită lucrărilor expuse putem urmări activitatea copiilor noștri; întrebările și nedumeririle noastre sunt clarificate fără nici o reținere. În ceea ce privește direcțiunea grădiniței, este foarte cooperativă și pot să afirm cu ceea mai mare convingere, că are în vedere numai binele copiilor. Sunt de asemenea mulțumită și de oferta educationala a gradinitei, care cuprinde: programul instructiv-educativ; proiecte educationale alternative pedagogice; activitati optionale ( gimnastica, dans, arte marțiale); programe de divertisment (spectacole, etc); vizite, plimbari; de jocul în spatiul exterior (leagane, tobogan, bancute, iarba, nisip); mediul fizic al gradinitei; spatiul interior; sala de grupa deși este foarte mică, este primitoare, toaleta curată, mobilier; materialele de joaca; panouri pentru anunturi; flori; decorațiuni etc). Recomand Grădinița Sportivă „Piticot” cu cea mai mare convingere tututror părinților care vor să asigure o educație corespunzătoare copilului lor.
#4 Marton Monika a scris in data de: 04.12.2009 15:13
Az ovodaval meg vagyok elegedve, megfelelo szempontokat biztosit a gyerekek szamara. A terem tiszta , lehetoseget biztosit a gyerekek mozgasigenyeinek, jatekigenyeinek fejlodesere.     Az ovonenik megfelelo nevelesben, oktatasban reszesitik gyerekeinket.Nagyon jo a komunikacio a szulo es ovonenik kozot ami segit a felmerulo problemak megoldasaban.     Az ovonenik nagyon odafigyelnek a gyerekek ertelmi, erzelmi fejlodesukre.  A kislanyom nagyon szivesen megy az ovodaba, amikor haza jon boldogan enekli es mondogatja a tanult enekeket, verseket es mondokakat. Nagyon meg vagyok elegedve az ovonenikel.
#3 Cecilia Mătea a scris in data de: 04.12.2009 15:12
Bună. Sunt mama unei fetițe din grupa mare secția română. Suntem la această grădiniță de 3 ani și sunt mulțumită de programul educațional și de cel sportiv al grădiniței. Fetița mea se duce cu plăcere la grădiniță a participat la mai multe concursuri unde a obținut și premii. Am o fetiță plină de energie, zburdalnică și de aceea am ales Grădinița Sportivă pentru ea. Aici are posibilitatea de mai multă mișcare, participă la mai multe feluri de antrenamente.
#2 Melinda Crăciun a scris in data de: 04.12.2009 15:11
Grupa mare- secția română Când pornești în căutarea unei grădinițe potrivite pentru copilul tău (unic în felul lui) ai în vedere mai multe considerente: să fie aproape de casă sau de serviciu, să aibă săli de clasă spațioase, personal calificat, curte și spațiu de joacă adecvate, program variat etc. Alegerea nu este ușoară, mai ales că, în ochii deloc obiectivi ai părinților, întotdeauna pot fi găsite neajunsuri. Grădinița cu program sportiv „Piticot” ne-a fost recomandată călduros de profesoara de gimnastică a grădiniței, Szasz Eniko, dar și de părinți care au mai avut copii în instituție. Ținând cont că se află foarte aproape de casă, ne-am dus să vedem spectacolul de sfârșit de an școlar, sperând să găsim răspunsuri potrivite întrebărilor ce apar mereu în astfel de situații. Pentru că totul ni s-a părut în regulă, am vorbit cu Doamna Director, de la care am primit lămuririle necesare, precum și sfaturi utile cu privire la înscrierea copilului (cu aproape un an înainte de a împlini vârsta de trei ani). Astfel, ziua în care Sara a împlinit trei ani, a fost și prima ei zi de grădiniță. S-a acomodat foarte ușor, ajutată și încurajată de educatoarele grupei, care, chiar dacă parțial s-au schimbat de-a lungul celor trei ani, și-au pus benefic amprenta în dezvoltarea personalității copilului. Participă cu entuziasm și deschidere la activitățile în care este antrenată, chiar dacă este o fire timidă și retrasă. Din acest punct de vedere noi suntem extrem de mulțumiți, deoarece în grădiniță se manifestă cu totul diferit, întregindu-și personalitatea și cunoștințele prin modalități care, pe noi, părinții, uneori ne depășesc. Merge cu foarte mare plăcere la grădiniță, își iubește și respectă educatoarele pe care le privește ca pe niște prietene mai mari, spunându-le pe nume, iar autoritatea noastră de părinte se încheie în momentul în care peste ea s-ar suprapune autoritatea educatoarelor. În plus, mâncarea de la grădiniță este „cea mai gustoasă”, doamnele îngrijitoare izbutind s-o hrănească și cu feluri de mâncare pe care acasă refuză categoric să le consume. Excursia organizată împreună cu părinții, activitățile opționale alese, dar și celelalte activități în care suntem antrenați, dovedesc o deschidere spre didactica modernă și valorifică pe deplin educația permanentă promovată de instituție. Privită obiectiv, cu detașare, descrierea sumară ar putea suna laudativ, dar am avut în vedere doar acele aspecte care m-ar fi determinat pe mine, un părinte care se pregătește să-și dea copilul la grădiniță, să aleg această instituție și nu alta.
#1 Tokes Csongor a scris in data de: 04.12.2009 14:29
În primul rand suntem foarte mulțumiți de modul în care educatoarele din cadrul grădiniței se preocupă de copii. Programul zilnic ales este foarte exigent și asigură dezvoltarea copilului atât din punct de vedere psihic/ intelectual cât și din punct de vedere fizic. Copilul nostru Tokes Tamas ii place foarte mult să vină la această grădiniță.

 

Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.