GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 16

Ne face plăcere să vă prezentăm o parte din istoricul și activitățile care se desfășoară în grădinița noastră. Datorită faptului că la începutul secolului XX s-au înmulțit locuitorii orașului, primarul de atunci Dr. Bernady Gyorgy împreună cu conducerea orașului au hotărât construirea mai multor școli în diferite zone ale orașului.

În locul unde este situată grădinița (pe strada Sportivilor nr. 2), fiind centrul orașului, în anul 1902 s-a construit Școala Elementară Nr.3 în stil baroc târziu și își deschide porțile în anul 1903.

Între anii 1945-1947 devine Școală Normală de Stat cu predare în limba maghiară, după 1948 funcționând mai departe ca Școală elementară.

La 1 septembrie 1973 se schimbă destinația în Grădiniță cu Program Normal, 4 ani mai târziu devenind Grădiniță cu Program Prelungit.

 

Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.

Baza materială

În grădiniță activitățile se desfășoară în 7 săli de grupă:

  • 6 săli cu predare în limba română 
  • o sală cu predare în limba maghiară.

 

Procesul educativ se desfășoară cu mai multe metode alternative:

  • Step by step
  • Waldorf 
  • Tradițional.

Lasă un comentariu

Pagina 1 din 1 1

#6 Ioana Baciu a scris in data de: 06.02.2013 07:59
Am si eu o intrebare. As vrea sa imi inscriu baietelul la aceasta gradinita insa nu stiu daca sa optez pt sistemul traditional sau Waldorf.As avea nevoie de niste pareri de la mamicile care au copii inscrisi la aceasta gradinita. Multumesc anticipat!
#5 Mihaela Rașcu a scris in data de: 20.09.2012 09:21
Am doi copii la această grădiniță (grupa mare și grupa mijlocie)și sunt foarte mulțumită de modul în care se implică educatoarele în procesul educațional și nu numai; atenția legată de alimentație, igienă și comportamentul în colectiv sunt esențiale la vârste mici.Ca părinte nu pot decât să mă bucur că micuțele mele sunt pe mâini bune și că educația de acasă este completată desăvârșit și la grădiniță.
#4 paulescu a scris in data de: 04.04.2012 18:04
Buna ziua. - Cu riscul de a parea rauvoitoare as dori sa dau un punct negru doamnei educatoare Zoe de la grupa pregatitoare din mai multe puncte de vedere - comportare dura cu copii - insistenta si felul(necivilizat) de a solicita banii de grupa - refuzul de a raspunde la intrebari "incomode" ce-a ce tine de programul si informatiile despre copii.
#3 Carmen Laszlo a scris in data de: 18.10.2011 06:15
Buna ziua! as dori sa va spun ca inchiriez costume de serbare sau de petrecere de hallowen. Am si pt copii si pt adulti. Nr meu de tel este 0721550555. multumesc anticipat pt ajutor
#2 suciu dorina a scris in data de: 28.03.2010 20:51
de la cati ani pot sa imi dau copilul la aceasta gradinita?
#1 Romascanu Raluca Ileana a scris in data de: 08.01.2010 16:39
Imi pare foarte bine ca imi revad gradinita. Eu acuma sunt in clasa a -VI- A, si vreau sa va transmit atat voua copiilor, cat si voua educatoarelor multa, multa sanatate si copiilor care mai au decat un anisor ....de gradi le doresc un an nou de scoala cat mai bun cu calificative numai e FB*

 

Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.