Grădinița cu Program Prelungit Numărul 19

Strada: Gheorghe Marinescu, Numărul 9, Tîrgu-Mureș, județul Mureș
Telefon: 0365 730 970

DEVIZA GRĂDINIȚEI: 
  
Este ușor să înveți a merge. Important este încotro te îndrepți. Știm că nu toți suntem la fel. Noi, împreună cu familia ta, te călăuzim spre a învăța că omul aparține acestui pământ și ce-i face pământului își face lui însuși.

VIZIUNEA GRĂDINIȚEI:
         „ Pornim de la tot ce știm ,
            Clădim pe ce avem .”

Situată în orașul vechi, pe partea opusă Universității de Medicină și Farmacie, pe strada Gh. Marinescu numărul  9, se află Grădinița cu Program Prelungit Nr. 19. Sus pe deal se zărește clădirea din curtea îngrijită a grădiniței.

Unitatea noastră se remarcă prin: învățarea limbii engleze ca și activitate opțională în toate grupele. Grădinița 19 este o instituție unde actul instructiv-educativă se desfășoară în concordanță cu cerințele societății moderne, una dintre aceste caracteristici fiind metoda Step-by-Step în crare se desfășoară programul zilnic.

Așezată într-o zonă cu multă verdeață, pădure, parcuri, unitatea noastră se remarcă printr-o bogată  activitate extracurriculară dobândită tocmai din poziționarea grădiniței.

Tinerețea, creativitatea,spontanaitatea și căldura cadrelor didactice îi face pe copii să se simtă într-o lume de poveste unde personajele principale sunt prinți și prințese.

Istoricul grădiniței

Clădirea a fost construită în 1922 și a avut mai multe destinații, fiind rând pe rând spital, popotă, restaurant, etc, din 1986  a funcționat ca și grădiniță, iar din 2006 a intrat în patrimoniul primăriei, ne explică administratoarea Maria Borșan fiind cea mai veche persoană din unitate.
Clădirea așteaptă o renovare capitală, cu reamenajarea tuturor spațiilor și mansardare, însă deocamdată  proiectul e doar pe hârtie.
  

 

 

Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.

Baza materială

Grădinița cu P.P. Numărul 19 este dotată cu 5 săli de grupă în care funcționează 6 grupe: 4 la secția română și 2 la secția maghiară.
Toate sălile de grupă sunt dotate cu materiale și mijloace moderne( calculatoare, videoproiectoare, televizoare, DVD-uri, CD-player,etc.), cadrele didactice de la fiecare grupă se ocupă de poavazarea sălilor pentru a crea un mediu ergonomic și plăcut copiilor.

Unitatea noastră se mai mândrește cu o bibliotecă de excepție, pe rafturile căreia putem găsi de la cele mai frumoase povești, la cele mai interesante enciclopedii, trezindu-le astfel copiilor pasiunea pentru carte și pentru lectură.
  

Programul zilnic al grădiniței

5.30-8.00 primirea copiilor
8.00-8.30 micul dejun
8.30-9.30 jocuri și activități alese
9.30-10.00 activități didactice, activități opționale
11.00-11.30 activități complementare, activități în aer liber
11.30-12.30 masa de prânz
12.30-15.00 somnul de zi
15.00-15.30 gustare
15.30-17.00 activități de relaxare, activități alese

 

Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.