GRĂDINIȚA CU PROGRAM DE APLICAȚIE „MIHAI EMINESCU”

Adresa: Str. Al. Papiu Ilarian Nr. 37, Tg-Mureș
Telefon:  0365 882 694
E-mail: pedagogicmures@yahoo.com 

 

Grădinița de aplicație a fost înființată cu scop de aplicație, astfel elevii liceului pedagogic și studentele facultății de psihologie, extensia Tg-Mureș pot participa la activitățile noastre, urmărind pas cu pas fiecare moment al zilei. ( 5-6 elevi, studente)

Principalul scop al educatoarelor din unitatea noastră este de a crea un mediu familial, căci numai într-o atmosferă plăcută se pot derula activitățile din grădiniță. În primul rând fiecare educatoare are în vedere Curriculumul Național, activitatea educațională este bazată pe cerințele acestuia. Principala metodă folosită este jocul, astfel activitățile devin atractive copiilor.

Fiecare educatoare are o personalitate aparte, astfel activitățile cu copiii decurg în moduri diferite. Orarul săptămânal este hotărât de către educatoare, după evaluarea inițială, făcută la începutul anului școlar. Astfel orarul va cuprinde următoarele activități: cunoașterea mediului, educarea limbajului, educație estetică, matematică, educație muzicală, educație psihomotorie, activitate practică, educație pentru societate, limba romană (pt. minorități), și activitatea opțională, hotărâtă în comun acord cu părinții. În afară de aceste activități, au loc foarte multe jocuri de mișcare, de dezvoltare a spiritului de observare.


Istoricul instituției

Grădinița noastră funcționează din anul școlar 2003-2004 în această clădire, având principalul scop derularea activității practice a elevilor cu profil pedagogic. Astfel fiecare educatoare urmărește noutățile apărute în domeniu, pentru a fi la zi cu toate schimbările în metodologia activităților, a termenilor de specialitate.


Baza materială
 
Grădinița noastră are patru săli de grupă, două la secția română, și două la secția maghiară. Grupele sunt amenajate special pentru categoria de vârsta de 3-7 ani, activitățile zilnice se derulează în diferite colțuri, arii: căsuța păpușilor-bucătărie, construcții, colțul artei, biblioteca copiilor etc. Există un grup sanitar spațios, sală de mese, cabinet al asistentei medicale, sală pentru materialele didactice ale educatoarelor și biblioteca grădiniței, curte mare cu tobogane etc.
 
Programul de funcționare

Grădinița își deschide porțile la ora 6. Până la ora 7.30  copiii sunt primiți de către doamnele îngrijitoare, iar de la această oră încep activitățile cu educatoarea fiecărei grupe.

La ora 8.15 se servește micul dejun în sala de mese, iar până la 9.30 decurg activitățile pe arii de stimulare, pregătite de către educatoare, în diferite colțuri.
Între orele 9.30 și 11.30 se desfășoară activitățile obligatorii, iar până la ora 12 sunt activități complementare.

Între orele 12 și 12.30 copii servesc prânzul, urmează somnul copiilor, după trezire urmează jocuri, activități liber alese de către copii și educatoare.
Programul se termină la ora 17.

Materialul  ne-a fost trimis de către instituție.

 

Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.

Lasă un comentariu

 

Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.