Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10


Str. Secerei nr. 2/B
Tel. 0365-730950
E-mail: [email protected]

 

Motto: “Educați copilul în așa fel încât să poți privi cu seninătate, cu siguranță și fără teamă în ochii adultului de mâine.”(J. Walberg)

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10 este situată în cartierul Tudor Vladimirescu (zona Dacia) în vecinătatea Gimnaziului “Dacia”, a Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 9 “Codrișor”și a Studioului de Radio Tg. Mureș. Grădinița este frecventată de copii din toate zonele cartierului și chiar din localități apropiate.

GRĂDINIȚA, pentru copiii care-i trec pragul, constituie prima experiență a vieții în societate. Ea le creează o gamă întinsă de relații noi cu copiii de aceeași vârstă și cu adulții, toți necunoscuți.

Perioada preșcolară (vârsta de aur a copilăriei) este vârsta unor mari achiziții psihocomportamentale fundamentale a căror calitate va influența în mare măsură nivelul de adaptare și de intregrare a copilului în fazele următoare ale evoluției și dezvoltării lui.”Procesul devenirii ca persoană unică, independentă și perfect funcțională își are rădăcinile în copilăria timpurie.” (Tomșa Gheorghe).

VIZIUNEA GRĂDINIȚEI

Este ușor să înveți a merge
Important este încotro te îndrepți

Știm că nu toți copii sunt la fel.

Noi te călăuzim spre reușită și împlinire,
Căci tu ne reprezinți.

,,Lumină în minte, căldura în suflet.”

Obiectivul principal al grădiniței este ridicarea calității muncii instructiv-educativ, în concordanță cu cerințele programei și asigurarea modernizării bazei materiale, în vederea obținerii de performanțe, ținându-se cont de situația concretă din unitate, de condițiile comunității și de familiile peșcolarilor.

MISIUNEA GRĂDINIȚEI

Grădinița este o instituție de educație, are rol de a oferi sprijin educativ pentru copii și părinți. Ea este terenul unor relații educative dintre care fiecare beneficiar-părinte, copil, educator are de învățat și trebuie să se simtă valorificat și important.
Misiunea noastră este de socializare  a copiilor preșcolari în vederea integrării și adaptării cu succes, fără dificultate în activitatea școlară și în societate, urmărind obiectivele:

 • Formarea personalității copilului ținând seama de nivelul său propriu de dezvoltare, de nevoile sale afective și de activitatea sa fundamentală- jocul;
 • Asigurarea unui act educațional de performanță, care să contribuie la formarea unei personalități autonome și creative, la formarea unor copii sănătoși, creativi, active, cooperanți, care să se adapteze ușor la regimul școlar și la orice situație din viață;
 • Asigurarea părinților ca educația copiilor se face într-un mediu sigur prin întărirea parteneriatului cu părinții;
 • Asigurarea condițiilor necesare pentru dezvoltarea fizică, psihică, morală și intelectuală a copiilor;
 • Evitarea exprimărilor, prejudecăților  de tip discriminator și încurajarea diversității;
 • Dezvoltarea personalității copilului sub premise ,,învață-l să învețe singur”;
 • Șanse egale de dezvoltare globală și intelectuală a tuturor copiilor;
 • Dezvoltare de parteneriate cu: familia, comunitatea, școli, grădinițe din județ țară și străinătate.

Baza materială a grădiniței

 • 8 săli de grupă- dotate cu mobilier adecvat centrelor de interes, cu  jocuri și jucării specifice vârstei preșcolare
 • Bibliotecă dotată cu peste 300 de cărți de specialitate atât pentru cadrele didactice cât și pentru preșcolari și părinți.
 • Curtea grădiniței- amenajată cu aparate de joacă specifice preșcolarilor: topogane, leagăne, nisipar, spații de joacă
 • Anexe -grupuri sanitare,bucătărie, spălătorie, birouri administrative
 • Aparatură  tehnică: 2 calculatoare, 4 TV, 1 DVD player, etc.
 • Construcția grădiniței a fost reabilitată în anul 2007-2008

 

Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.

Istoricul grădiniței

1 martie 1972. Zi de mărțișor….și în dar-iată: O nouă grădiniță pe harta Tg-Mureșului!, s-a înființat într-o clădire unde a funcționat ,,o moară” fiind transferată apoi într-un atelier de tâmplărie a industriei locale, de pe strada Lungă din cartierul Tudor Vladimirescu.

Grădinița funcționa cu 11 grupe de copii, aproximativ 300 și era condusă de d-na directoare STEFĂNESCU ELISABETA, iar 3 ani mai târziu în anul 1976 a
fost numită d-na POP IOANA.

La 1 septembrie 1976 s-a dat în folosință clădirea nouă de pe strada Secerei nr.2/B. La deschidere, grădinița a fost foarte solicitată funcționând la capacitatea de 240 de copii cu 8 grupe.

Din 1979 grădinița a fost condusă de d-na STAN CORNELIA până în anul 1989, grădinița funcționând la capacitate maximă fiind 11 grupe a câte 56 de copii înscriși, unele grupe funcționând și în incinta Creșei Nr.4 și trei grupe la Grădinița P.N.Nr.3 de pe strada Lungă...

Grădinița a fost condusă din data de:

 • 01.09.1989 – d-na dir. NEACȘA MARIA
 • 1.03.1990 – d-na dir. BOROȘ MARIA -grădinița funcționând cu 8 grupe.
 • 01.09.1990 -  d-na dir. MOLDOVAN VOICHITA – 7 grupe
 • 01.04.2003 – d-na dir. MATEI VIORICA - 7 grupe
 • 01.04.2008 – d-na dir. BUTA GABRIELA - 8 grupe
 • 01.09.2009 – d-na dir. CHIRTEȘ CODRUȚA - 10 grupe

În prezent grădinița funcționează cu 10 grupe, de copii fiind înscriși în anul școlar 2009-2010, 238 preșcolari, șase grupe-secția română și patru grupe –secția maghiară.

Grădinița noastră a fost și este o unitate de aplicație pentru elevele Liceului Pedagogic “Mihai Eminescu” clasele a IX-A  și A-XII-Adin anul 1976 sub îndrumarea profesorilor mrtodiști ai liceuluiși a educatoarelor de la secția română și maghiară.

Țelul nostru este să fim o unitate preșcolară de referință integrat nevoilor sociale ale comunității, care să rezolve pregătirea de astăzi pentru viitorul de mâine la standarde europene.

Lasă un comentariu

Pagina 1 din 1 1

#5 sipos anca a scris in data de: 06.09.2013 10:56
Neimplicarea, reaua vointa si indolenta trebuie sa le cautati ca explicatie in DEX deoarece nu asa pot fi caracterizate persoanele care lucreaza in aceasta gradinita. Eu ca parinte a 2 copii, cel mare de 9 ani si jumatate al doilea aproape 4 ani, sunt multumita de personalul si conditiile oferite de gradinita mai ales ca am si posibilitatea de a compara. Dar Dumnezeu nu ne-a facut pe toti la fel si de aceea exista pentru toti un loc care sa ne multumeasca. Nimeni nu va obliga sa va inscrieti copiii intr-o anumita gradinita, mai ales ca in Tudor aveti de unde alege. Dar priviti situatia asa cum este; nu comparati un sistem privat cu unul de stat.
#4 Sandra a scris in data de: 03.05.2012 19:38
Afaceri cu parintii cum le numiti domnule .....fiti mai specific. Acuzati fara probe, din rea vointa, din incompatibilitate sau lipsa de dialog cu personalul cu care aveti contact. Performantele Gradinitei pot fi verificate din orice sursa de la orice nivel ! Nota 10 ! semneaza: Un parinte multumit
#3 Sanda C a scris in data de: 05.11.2011 07:15
Din pacate oamenii au tendinta sa generalizeze. Iar daca exista astfel de acuze, un om destept nu face din ele propaganda de presa ci le rezolva de sus in jos si aduce argumente concrete. Va salut cu respect!
#2 muresan alina a scris in data de: 03.10.2011 05:29
buna sunt o mamica ce are fetita la gradinita nr 10.Vreau sa va spun ca gradinita e de nota 20 di toate punctele de vedere.Mancarea e buna si daca copii cer supliment primesc, la fel si conditiile de joaca , de somn si stiti cum e peste tot se cer bani dar nu inseamna ca se fac afaceri.eu o recomnd pe d-na Matei Viorica, e o doamna excelenta.
#1 vlad ioan a scris in data de: 28.03.2011 07:56
din pacate personalul angajat in unitatea d-voastra nu se ridica asteptarilor.Neimplicare,indolenta,reavointa si asa as putea continua...Imi pare rau dar in gradinita nr 10 personalul e mai mult preocupat de tot felul de afaceri cu parintii decat de educatia copiilor.

 

Materialele publicate în cadrul acestui portal pot fi descărcate gratuit. Vă invităm să descărcați cele mai recente planșe de colorat și fișe didactice.