Despre noi
Adresa: Strada Mărăști Nr.1
Contact:gradinita6targumures@yahoo.com
Tel: 0365 730 940
Anul înființării – 1 Martie 1976
Grădinița este localizată în apropierea centrului orasului Tg.Mureș. Nu există în jurul ei nici un cartier important de locuințe . Cei 246 de copii care frecventează grădinița provin din toate cartierele orașului iar o parte din localitățile suburbane. Oferta educațională prezentată de gradinița noastră atrage un număr din ce în ce mai mare de copii . În general situația socio-economică a preșcolarilor care frecventează unitatea noastră este bună și influențează pozitiv atât demersul didactic cât și dotarea grădiniței. Colectivul ce realizează procesul de învățământ este format din 21 educatoare.
Competențe manageriale
- utilizarea de noi strategii didactice, accentuarea elementelor de joc , a metodelor active;
- schimbarea ambianței în sălile de grupă și în gradiniță, introducerea în activitate a elementelor din alternativele educaționale;
- schimbarea mentalității cadrelor didactice ;
- adoptarea pedagogiei centrate pe copil; individualizarea predării învătării;
îmbunătățirea relației educatoare copil; imbunătățirea relației cu părinții;
- o mai mare deschidere a grădiniței către comunitate ;
- îmbunătățirea calității activităților opționale;
Principii
- primordialității calității
- profesionalismului
- descentralizarii deciziei
- nediscriminării
- parteneriatului
- egalitătii de gen
Misiunea unității de învățământ
Misiunea unității cu P.P este de a oferi copiilor o educație complexă în învățământul tradițional. Ea este o gradiniță cu porțile deschise pentru toți copii din oraș și localități suburbane. Realizarea obiectivelor specifice dezvoltării intelectuale , socio-culturale , psiho-motrice , estetice și moral civice, au dus la pregătirea pentru școală a copiilor ce au un progres global armonios și unitar constructiv , ce vizează nu numai volumul de cunoștințe ci toate capacitătiile ce definesc dezvoltarea integrală a personalității copilului.
Activitatea didactică din gradiniță este foarte bine apreciată de către învățătoarele care preiau copii de la unitatea noastră și de către parinții copiilor.
Ținte strategice
- Asigurarea dezvoltării normale și depline a copiilor preșcolari , valorificând potențialul fizic si psihic al acestora , ținând seama de ritmul propriu de dezvoltare al fiecăruia , de nevoile sale afective și de activitatea sa fundamentală JOCUL.
- Îmbogățirea capacității copilului preșcolar de a intra în relatii cu ceilalți copii și cu adulții;de a interacționa cu mediul , de a-l cunoaște și a-l stăpâni prin explorări , exerciții, încercări , experiențe ;
- Descoperirea de către fiecare copil a propriei identități și formarea unei imagini de sine pozitive;
- Sprijinirea copilului pentru a dobândi cunoștințe , capacități și aptitudini necesare activității viitoare școlare ;
- Stimularea potențialului creator al copilului , a inteligenței și imaginației ;
- Formarea motivării pentru învățare;
Modul de abordare
Gradinița ca factor important , în relațiile cu socialul, constituie raportul proiectului instituțional , astfel , pentru realizarea misiunii și finalitățiilor actului educațional avem în vedere următoarele:
- politica de recrutare a preșcolarilor în special pentru grupa pregătitoare.
- Îmbunătățirea ofertei curriculare și extracurriculare
- Accesul liber la educație pentru toți cei ce optează pentru gradinița noastră
- Diagnoza și prognoza dinamicii preșcolare pe baza informațiilor în recensământ , atragerea copiilor în gradinită prin strategii de marketing și publicitate a performanțelor;
- Colaborarea grădiniței cu școlile vecine, cu medici școlari, psihologi în vederea testării psihosomatice și intelectuale a copiilor pentru înscrierea lor în școală.
Finalități
- Reconsiderarea management-ului la nivelul grădiniței și al grupelor de preșcolari din perspectiva egalizării șanselor .
- Asigurarea pentru fiecare copil a instrumentelor, materialelor , suportului , ghidării interesului pentru a maximiza oportunitățile copilului pentru a învăța.
Asigurarea unui mediu de formare care dezvoltă aptitudinile și interesele individuale ale copilului acceptând importanța activitătilor pe grupuri mici și individualizate.
- Respectarea individualitătii și a ritmului propriu de dezvoltare
- Implicarea familiei în procesul educațional
- Stabilirea unor contacte profesionale cu unități preșcolare din județul nostru și din alte județe
- Procurarea de fonduri suplimentare prin diferite acțiuni.
- Aplicarea Proiectului INTEGRA în vederea recuperării și integrării copiilor
Pagina 1 din 1 1