O zi de neuitat, cu prietenii de la Râciu

Ziua de 22 aprilie 2010, rămâne pentru grupa “Iepurașilor” de la Grădinița          “Dumbrava Minunată” din Târgu Mureș o zi de neuitat.
La invitația preotului protopop greco-catolic Dulău Toader din comuna Râciu, cei 34 de copii însoțiți de educatoarele lor , Burbulea Doina, Filip Elena și Gliga Anamaria, de doamna director Goia Rozalia și teacher Cioban Ioana dar și de 30 de mămici și câțiva bunici, am făcut o excursie  pe aceste meleaguri minunate, cu oameni gospodari și de omenie. Drumul  a fost plăcut și confortabil, autocarul fiind oferit de Primăria Târgu-Mureș pentru care mulțumim din inimă. La sosire în Râciu, am fost întâmpinați  la sediul Primăriei de către domnul primar Ioan Vasu, care a ținut să ne salute cum se cuvine ca prim gospodar al comunei, după care ne-a încredințat doamnei director al Gimnaziului Gheorghe Șincai, profesor Minerva Bordeianu, doamnei educatoare  Goidescu Florina Mariana, doamnei foste directoare Lucia Iuga și desigur părintelui parorh Toader Dulău care ne-au însoțit într-un periplu cultural, spiritual și de suflet.

Am vizitat școala din care lipseau copiii, fiind zi de grevă, grădinița, unde prietenii noștri au venit special pentru  a ne cunoaște și a ne împrieteni, apoi biserica greco-catolică unde  împreună am spus rugăciuni toți copiii de la cele două grădinițe, unde  părintele Toader ne-a ținut o adevărată lecție de religie și ne-a oferit cărticele și iconițe sfințite. La biserica ortodoxă ne-a așteptat și ne-a binecuvântat părintele Soțan Ioachim dăriuindu-ne  și dânsul cărticele dragi, după care am poposit la Casa de Cultură. Aici ne aștepta un ospăț bogat cu bunătăți care de care mai gustoase, mai îmbietoare: prăjituri, gogoși, cozonac, mălai cu brânză de vacă, pălăneț cu brânză și cu varză, bine asezonate cu un ceai cald, mai ales că afară cam bătea un vânt rece și pătrunzător.
După ce ne-am potolit foamea și poftele am urcat pe scenă, mai întâi noi musafirii, și-apoi copilașii de la grupa pregătitoare ai doamnei educatoare Goidescu Florina și ne-am întrecut în dansuri, scenete, cântece și poezii, încheind ziua într-o notă de veselie și bună prietenie.
Proiectul nostru de parteneriat “Să ne cunoaștem și să ne bucurăm împreună” va continua și-n anul viitor cu noi schimburi și activități care să ne apropie și să ne întărească prietenia.
Aducem încă odată mulțumiri părintelui Dulău Toader, dar și celorlalte gazde pentru primirea și ospitalitatea oferită.

În numele copiilor, educatoarelor și părinților de la  Grădinița “Dumbrava Minunată”.


Director,
Goia Rozalia

Galerie foto

Excursie la Râciu

Excursie la Râciu

Excursie la Râciu

Excursie la Râciu