Grădinița – a doua casă

Câți părinții nu visează pentru copiii lor o grădiniță care să reitereze dacă nu să îmbogățească condițiile de acasă? Mai mult, câți părinți nu s-au gândit că acest lucru este imposibil și că mersul la grădiniță echivalează cu părăsirea copilăriei lipsite de griji și intrarea într-o lume a regulilor, prin urmare a adulților?Întrebările în sine sunt retorice însă ele populează mintea fiecărui părinte care se află în față marelui pas: mersul la grădiniță.

Toți părinții caută ca locul în care își vor lăsa copiii pentru multe ore pe zi să fie unul securizant, atractiv și benefic pentru dezvoltarea socio-culturală, fizică și psihică a copilului lor. Cei care au crezut că așa numita „grădiniță perfectă” nu există, s-au înșelat când au intrat pe porțile grădiniței cu program prelungit „Albinuța”. Și cum „să nu-ți salte inima de bucurie” când încă de la intrare te întâmpină zâmbetul larg al doamnei asistente care nu uită să le vorbească picilor pe limba lor în timp ce-și face meseria.

Cum să nu bifezi ca atins un alt criteriu al unei grădinițe bune când la avizier poți să urmărești meniul copilului tău pe toată săptămâna, când bucătăresele te privesc triumfător conștiente de succesul lor la publicul mic, când educatoarele îți îmbrățișează copilul și nu uită să-l întrebe ce-a mai făcut sau să remarce o rochiță sau o frizură nouă. 

O instituție triumfă prin oamenii care o populează. Panourile de la intrarea în grădiniță cu activitățile și realizările copiilor sunt în măsură să te facă să-ți dorești să fii din nou copil și arată încă o dată profesionalismul personalului și al conducerii. Punctele bune se acumulează pe măsură ce realizezi că psihologul instituției nu reprezintă doar o funcție în organigrama grădiniței ci reprezintă un specialist prezent în viața copiilor și un sprijin pentru părinți. Forfota dimineții în care părinți grăbiți, copii uneori plângăcioși, educatoare mereu pregătite cu un zâmbet și „un plan de rezervă”, îngrijitoare servind micul dejun, peste care domină mirosul de ceai cu lămâie demonstrează dinamismul acestei instituții și implicarea fiecărui membru al său în buna desfășurare a procesului instructiv-educativ. Toate acestea poate pentru nu a-și trăda numele de albinuța.Pătrunzi apoi în săli și te încântă modul în care acestea sunt amenajate pentru a răspunde cerințelor exigente ale celor mici. Totul este gândit în cel mai mic detaliu, sălile sunt luminoase și prietenoase. Dacă zăbovești puțin în fața ușii și trenulețul de copii cântând veseli s-a întors de la baie, nu se poate să nu te bucuri când micuțul tău rostește rugăciunea înainte de mâncare. Odată terminat micul dejun și curiozitatea te face să mai rămâi, vei auzi mare forfotă și-ți va lua câteva clipe să realizezi că a început gimnastica de dimineață. Păcat că timpul nu-ți permite să mai stai să vezi ce urmează, însă zâmbetul larg cu care te întâmpină copilul când vii să-l iei acasă te face să te gândești că totul a fost perfect.Grădinița este o a doua casă dacă puiul tău este fericit și în siguranță. Grădinița „Albinuța” și-a demonstrat această calitate prin numărul mare de copii care o frecventează și prin impresiile favorabile ale părinților care se implică și sunt lăsați să se implice în activitatea instituției.

 

Îți mulțumesc „Albinuța”!

Un părinte mulțumit

Taguri