Zilele Gimnaziului "Europa"

Studioul Universității de Artă Teatrală din Tîrgu Mureș s-a umplut azi cu elevi, profesori, directori și părinți, pentru a sărbători zilele Gimnaziului „Europa”, pentru a aniversa 5 ani de existență cu acest nume. Invitații speciali al evenimentului, printre care s-a numărat inspectorul școlar general adjunct, Ștefan Someșan, Felicia Ionescu, inspector școlar-educativ, consilierul educativ Seceran Daniela, reprezentantul prefectului, Mihail Suciu n-au ratat nici ei spectacolul bine organizat de școala gazdă.

„În momentul în care această școală a primit numele de Gimnaziul „Europa”, era singura unitate de învățământ din țară, care avea acest nume” a evidențiat în discursul său inspectorul școlar general adjunct Ștefan Someșan. „Există un potențial intelectual de calitate la nivelul cadrelor didactice din școală", a continuat dânsul.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de doamna director Cornelia Ciubucă și directorul adjunct, doamna Sebestyén Mária, urmate de corul gimnaziului, care au cântat imnul României, purtând la gât cravate imprimate cu motivul steagului Uniunii Europene.

Mihail Suciu, reprezentantul prefectului județului Mureș, i-a înmânat colectivului școlii o diplomă de excelență pentru consecvență în promovarea valorilor europene, iar cadrele didactice ale Gimnaziului „Europa”, ca semn de respect, față de foștii directori ai instituției, le-a acordat diplome de excelență.

Consilierul educativ, Seceran Daniela, de la Inspectoratului Școlar Județean Mureș a felicitat elevii care au avut rezultate deosebite în anul școlar 2008-2009, și au obținut un loc fruntaș la olimpiadele județene și naționale sau concursurile internaționale. 10-15 elevi ai școlii, recompensanți cu premii și mențiuni la diferite faze ale olimpiadelor de limba și literatura română, matematică, educație tehnologică și fizică s-au urcat pe podium pentru a primi diplome și aplauze din partea tuturor invitațiilor.

Pe lângă campionii de șah, școala gazdă s-a mândrit și cu elevi talentați la muzică și dans. Copiii, atât de la secția maghiară, cât și de la secția română au cântat cântece de folclor, au prezentat un moment artistic de dans sportiv și dans modern. Festivitatea s-a încheiat cu un mic bufet suedez, organizat pentru invitați.

Gimnaziul „Europa” rămâne o școală serioasă care promovează cu perseverență „unitatea în diversitate.”

de Molnár Imola

 

Galerie foto

Taguri