Toți copii au dreptul la o viață mai bună

Sub custodia Grădiniței "Albinuța" se află și grupul de copii rromi, în număr de 40.   
Școlarizați în clădirea”™”™Curcubeul”™”™ dotată și amenajată prin ,,Fundația Rromilor,, și a fundației engleze, încearcă să pătrundă în tainele cunoașterii.

Sala lor de grupă este amenajată modest, dotarea cu jucării și rechizite este de asemenea săracă, dar dorința lor de a învăța este mare. De aceea noi, cadrele didactice din grădinița noastă împreună cu preșcolarii și părinții acestora încearcăm să-i spijinim, donându-le jucării sau rechizite de care noi considerăm că ne pot lipsi. De asemenea nu uităm de ei nici de sărbători, cum ar fi- sărbătoarea Crăciunului, a Paștelui sau Ziua Copilului.

În ajunul Paștelui, o delegație de cadre didactice, formată din educatoarele Maria Bota, Ioana Stanciu, Schaffer Erzsébet, prof.Farkas József și doamna director Roxana Nicoară s-au deplasat până la acești preșcolari, ducându-le un coș cu ouă roșii pregătite de educatoarele și preșcolarii noștri și cozonaci tradiționali.

Bucuria acestor copii la primirea bunătăților din coș a fost imensă.
Nu vom uita de ei nici cu ocazia ,,Zilei Copilului,, când îi vom invita să le prezentăm poezii, cântece și jocuri din folclorul copiilor. 

De: Schaffer Erzsébet

Taguri