Magia sărbătorilor de iarnă

Sărbătorile de iarna cu fastul lor material și spiritual, cu universala forfotă umană, cu imensa disponibilitate a dăruirii generoase devine un minunat prilej prin care se pronunță specificul unei națiuni ca într-un prețios diamant  ce răsfrânge acel mozaic de raze luminoase ale credinței  în Dumnezeu , ale iubirii de oameni și ale speranței în zile mai bune.

Magia sărbătorilor de iarnă a cuprins întreaga grădiniță. Cred ca niciun alt anotimp nu trezește în sufletul copiilor atâta frumusețe și emoție ca anotimpul iarna. Bucuria copiilor este așa de mare încât ne minunăm de fiecare dată de puterea pe care o au acesti copii de a transmite și adulților emoțiile pe care ei le trăiesc la un nivel maxim. Este o lecție de viață pe care omul trebuie să o învețe din nou de la un copil, așa cum Iisus însuși ne-a învățat: ...să fim buni! 

Proiectul ”˜”™Bucuriile iernii ”˜”™ a urmărit transmiterea valorilor culturare prin intermediul educației din domeniul științei și esthetic-creativ, prin activitățile-concurs de cultură generală, artistico-plastice și abilități practice, activități ce scot în relief cunoștințele și creativitatea preșcolarilor.

”™Învățăm să dăruim”™”™ au spus preșcolarii și cadrele didactice când au demarat  acțiunea de colectare, recondiționare și donare a jucăriilor copiilor nevoiași. S-au confecționat jucării prin propriile forțe și materiale pe baza cunoștiințelor asimilate în cadrul activităților de abilități practice, ajutați și de școlarii parteneri, jucarii ce au fost donate ulterior copiilor nevoiași.

Nu putea să lipsească nici programul cultural-artistic”™”™Moș Crăciun cu plete dalbe”™”™prin care fiecare grupă , avându-i  invitați pe părinți, bunici, frati sau surori, l-a așteptat cu mare fast pe cel care nu-i uită niciodată pe copii :Moș Crăciun !

Luna lui Gerar nu a adus cu ea numai frig ci și zăpadă tocmai bună pentru a ne desfășura concursul ”˜”™Săniuța de argint”™”™. Înarmați cu săniuțe, copii și educatoare deopotrivă au profitat la maxim de ocazie, întrecându-se în contrucții din zăpadă și la concursul de săniuțe.

Expoziția cu lucrări create de preșcolari în incinta grădiniței și a complexului Mureș Mall ”˜”™Iarna pe ulita”™”™, participarea grupei pregatitoare la Festivalul Colindelor-faza județeană  și acțiunea cu școlarii în cadrul parteneriatului Grădiniță-Școală  au valorificat  munca  desfașurată de preșcolari și cadrele didactice în cadrul Proiectelor educaționale ce duc la promovarea imaginii unității noastre școlare.


educatoare  Roșca Persida
               

Acordă o notă

Media Rating: 5.4/10 (total: 53)

Lasă un comentariu

Scrie un comentariu


Taguri