Hai sa dam mana cu mana

8 Martie la Gradinita "Albinuta"

Preșcolariii din gradinita noastra, romani si maghiari, îndrumați de educatoarele lor,   sub îndrumarea educatoarei Raluca Muica s-au pregătit și au sărbătorit cu mult emtuziasm Ziua Unirii, în cadrul proiectului educațional „Hai să dăm mână cu mână!”.

Au cântat și audiat cântece patriotice, au recitat versuri despre Unire și au vizionat  povestirile istorice de D. Almaș,pregatite in Power Point . Nu au lipsit atelierele de creatie artistico-plastica si abilitati practice conduse de doamna prof. Adriana Dascalu si doamna educatoare Benedekfi Monika.Desenele și picturile inspirate de această sărbătoare le-au expus în cadrul expoziției organizate  pe holul principal al gradinitei.De la această manifestare nu a lipsit cunoscutul cântec “Hora Unirii”, pe versurile poeziei cu acelasi titlu scrise de Vasile Alecsandri, cântec ce a însuflețit lupta pentru Unire a românilor într-o singură țară.În încheierea activității preșcolarii romani si maghiari s-au prins într-o horă a prieteniei pe ritmurile melodiei ,,Hora Unirii”. Copiii au purtat în piept bentite  tricolore.

24 ianuarie 1859,  marchează o pagină importantă a istoriei poporului român. Prin această activitate, ne-am propus să cultivăm la copii dragostea de neam și țară și credința în valorile naționale.

Prof.Natalia Dan

Acordă o notă

Media Rating: 4.0/10 (total: 44)

Lasă un comentariu

Scrie un comentariu


Taguri