Farsang-carnaval pentru alungarea iernii

Farsang - 2012 la Gradinita "Albinuta"

Acest ,,Farsang-Carnaval,,a devenit o traditie de mai multi ani la gradinita noastra.Este un spectacol intercultural care are ca scop, pe de o parte, largirea orizontului copiilor legat de anumite obiceiuri, traditii de alungare a iernii si intampinarea cu voie buna a primăverii.

Aceasta actiune care face parte din proiectul educational,, Bucuriile primaverii,, a fost organizata de prof. Nadori Csilla, Ferenczi Anna, Janosi Gizella si educatoarele Lorincz Deak Margareta, Ajtai Reka, Adorjani Emoke, Doczi Eva, Ilyes Margit si Benedekfi Monika .

La marele bal, au fost invitați, ca de fiecare dată, prescolarii de la sectia romana, parintii, fratii si bunicii, care au umplut, cu mult entuziasm salile gradinitei,decorate cu măști, baloane, ghirlande, imagini, o lume de poveste, precum si curtea gradinitei. Copiii si cadrele didactice s-au costumat in diverse personaje de poveste si de fantezie: zane, vrajitoare, printese, printi, pirati, cavaleri, pisicute, floricele, fluturasi, clovni, monstri ...

S-a desfasurat o activitate integrata, interculturala, cuprinzand mai multe momente: istoricul carnavalului, parada costumelor, dans modern, poezii si cantece specifice carnavalului, jocuri distractive si de miscare. Evenimentul a avut un impact extraordinar asupra adultilor, dar mai ales
asupra copiilor, care au participat cu multa veselie si nerabdare la toate actiunile, iar cel mai important moment ....foarte asteptat ...a fost ,,arderea papusii din carpe,, pentru alungarea iernii, care a umplut curtea gradinitei de copiii si adulti.

In incheiere, atat prescolarii cat si adultii prezenti au fost recompensati cu ceai cald si gogosi...

Prof. Ferenczi Anna

Acordă o notă

Media Rating: 4.7/10 (total: 23)

Lasă un comentariu

Scrie un comentariu


Taguri