Copilul prioritate in educație

Profesiunea de educatoare are o menire a ei.
Copiii te poartă dincolo de limitele biologice ale generației căreia îi aparții, atât prin ce au asimilat din tine în propria lor personalitate, cât și de fiecare dată când apele curgătoare ale timpului scot năvoade încărcate cu amintiri. Ne stau la dispoziție un arsenal inepuizabil de mijloace și prilejuri de a le folosi - pentru a-i educa pe copii în dragoste și înțelegere, a-i face să descopere această lume minunată și plină de mister.
Educatoarea de astăzi cât și cea de mâine este și trebuie să le fie copiilor aproape la bine și la rău, să le înțeleagă frământările, să nu-i învinuiască de lucruri pe care nu le-au făcut sau le-au făcut dar fără rea credință, să știe unde începe răsfățul, când e nevoie de severitate și când de blândețe și mai presus de toate să le oferim prin noi exemplul pentru tot ce înseamnă bine și dreptate, adevăr și cinste, curaj și loialitate, blândețe, cumpătare, întelegere și bunăvoință.
Alături de chipul mamei, chipul educatoarei rămâne în sufletul copilului ca un punct luminos în șirul amintirilor.
              
                                 

DIRECTOR EDUC. ROXANA NICOARĂ

 

În așteptarea noului an școlar

Zile frumoase de toamnă cu glasuri zglobii de copii jucăuși, cu soarele în priviri, gata să se prindă în melodiosul tainic al cântecului, jocului și poeziei, să descopere alunecarea în lumea de mister a florilor multicolore, care apoi ațâță miros îmbietor pentru pașii de prichindei, să pătrundă în minunata lume a poveștilor cu Feți –Frumoși și Ilene  Cosânzene.

Desigur, că v-ați dat seama că acum, la noi în grădiniță, umbrele de mister se dau la o parte, făcând loc cunoașterii.
Am vrea  să vă facem cunoștință cu cei mai îndrăzneți copii, care sunt preocupați de ilustra Lume a celor mai mici vietăți, ilustra Lume a tehnicilor de lucru cu materiale din natură și de fapt de întreaga Lume a cunoașterii.
Coridoarele noastre vorbesc de la sine despre mâinile dibace ale„Micilor pictori” care dau viață celor mai frumoase și îndrăgite povești, iar mirificul„Colț al naturii” te încântă prin varietatea de compoziții libere.

Când pașii îți vor poposi în„Atelierele hărniciei” vei simți acele furnicături ce-ți încălzesc și-ți îmbujorează obrajii, ce-ți creează acea stare unică de bine.
Și ,nu putem să nu vă spunem de cele mai delicate ființe-educatoarele noaste– care prind stropi de frumos pe crenguțele inimilor de copii.
Multe sunt de spus și de văzut ...,dar cel mai bine este să vă convingeți singuri.
             

Vă așteptăm cu drag să vizitați Grădinița cu Program Prelungit ,, Albinuța,, din Tg.-Mureș.    

 


Profesor Angela Ferenti
Grădinița cu P.P. Albinuța
Tg.-Mureș

Taguri