Activități extrașcolare

Revista liceului – “Clipa cea repede”, ajunsă la cel de al 7-lea număr sub coordonarea d-nei prof Daniela Matache, a oferit din nou posibilitatea elevilor de a se exprima și altfel.

Eleva Adriana Boier ne-a împărtășit experiența participării la Concursul Național “Mihai Eminescu”, Cluj Napoca, 2006.

Nu a lipsit nici interviul cu un profesor sau cu frumoasa câștigătoare a Balului Bobocilor, iar elevul Attila Marton și-a făcut cunoscută pasiunea de a crea, publicând în paginile revistei prima parte din nuvela polițistă “Moartea pe scenă”. De asemenea, revista conține și Palmaresul Concursului de creație “Ploaie în luna lui marte”, ediția 2006.

Panoramic Liceal, o nouă ediție a Târgului liceelor mureșene, ne-a provocat și de această dată. Am răspuns provocării prezentând oferta educațională a liceului nostru și selectând cele mai potrivite informații pentru ca elevii de gimnaziu care ne-au vizitat standul să își poată face o imagine cât mai clară despre specificul liceului și condițiile pe care acesta le oferă. Acțiunea a fost pregătită de coordonatorul de programe și proiecte educative, prof. Cristina Sărăcuț.

Balul Bobocilor a avut în acest an o semnificație aparte datorită organizării impecabile de care a beneficiat acest eveniment în locația de la clubul Exit. Ca mod de desfășurare, totul s-a bazat pe tema “Ani de liceu”, lucru care a dat un aer tineresc evenimentului.

Ziua Națională a României – ca în fiecare an liceul nostru a fost prezent la Depunerea de coroane. Profesori și elevi au purtat cu mândrie steagul tricolor, atât la piept, cât și în inimi.

Concursul de creație “Ploaie în luna lui marte” – și-a desemnat din nou câștigătorii la cele două secțiuni: creație și eseu.

Acțiuni umanitare – “inimi lângă inimi”, astfel gândesc elevii liceului nostru care își manifestă preocuparea pentru ceilalți, fie mici, fie vârstnici.

Parteneriatul dintre Liceul Pedagogic “Mihai Eminescu” și Fundația Alpha Transilvană implică participarea la două programe importante : “Acasă la bunici” și “Copii pentru copii”.

Activități metodice – Elevele clasei a XI-a B i-au readus în mijlocul nostru pe M. Eminescu, I. Creangă, I.L. Caragiale și I. Slavici printr-o prezentare originală a studiului de caz “Diversitate tematică, stilistică și de viziune în opera marilor clasici”, prezentare realizată în cadrul Comisiei metodice din aria curriculară Limbă și comunicare. (coord. prof. Raluca Pop)

Balul Dragobetelui a ales cel mai potrivit cuplu, iar încercările n-au fost deloc ușoare pentru concurenți. Implicarea activă, buna organizare, umorul, surpriza, decorul, muzica, premiile au fost ingredientele unui spectacol-concurs considerat a fi un succes.

Spring Day – “Împreună prin Europa”: Concurs de proiecte “Lumea pe care ne-o dorim” (coord. prof. Gherman Simona, prof. Hajdu Erzsebet); Concurs cu tema “Integrare în Europa” (coord. prof. Chebuțiu Diana); Expoziție de fotografie (coord. prof. Kommer Erika); Spectacol “Împreună prin Europa” (coord. prof. Pop Svetlana, prof. Gherman Simona

Concursuri de creație plastică – desen

Ca și in anii precedenți, liceul nostru a participat și în anul 2007 la CONCURSUL de DESEN Internațional BITOLA - Macedonia. Ediția XXV-2007.

Participarea noastră ani la rând a fost recompensată și anul acesta prin diplomele oferite atât liceului, cât și elevei Florea Georgeta clasa a X-a A și profesorului coordonator Fejér Zoltán.