Grădinița cu Program Prelungit Nr. 14 are un nume nou, Grădinița Rândunica

Gradinita cu P.P Nr.14- Gradinita Randunica

 

Importante personalități mureșene, printre care viceprimarul Tîrgu Mureșului, inspectorii școlari generali și adjuncți Dumitru Matei, Viorel Socol și Illes Ildikó, președintele sindicatului “Spiru Haret” Ioan Săcărea și pedagogi din Kecskemét (Ungaria) au participat azi la evenimentul de schimbarea numelui Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 14, în Grădinița Rândunica. Onoarea  de a inaugura grădinița cu noul nume a fost al inspectorului școlar general Dumitru Matei.

Grădinița Rândunica și-a deschis prima dată porțile în 1974. În 2007 a fost complet renovată, dotată cu mobilier nou, asigurând o educație de calitate, pentru peste 300 de copii preșcolari, lucrând atât cu metodele tradiționale, cât și cu cele alternative, step by step și waldorf, a relatat publicului directorul grădiniței Balázs Gizella, în discursul de deschidere al evenimentului.

 „Prima grădiniță a fost înființată în 1850. În județul Mureș educație preșcolară are tradiție”, a subliniat Kovács Júlia, unul dintre invitații speciali ai ceremoniei. Atât grădinița, cuprinsă în programul Ecogrădinița, având ca activitate opțională fundamentală educația, cât și întregul colectiv, care a contribuit semnificativ la amenajarea cu mult bun gust a acestei instituții de învățământ, au fost apreciate de inspectorul școlar de specialitate, Kovács Júlia.

Momentul festiv s-a încheiat cu un spectacol artistic foarte bine organizat al preșcolarilor din unitate, în cadrul căruia am avut șansa să vedem jocuri populare din folclorul copiilor, dansuri de societate și dansuri moderne.

Discursul doamnei director, Balázs Gizella cu ocazia schimbării denumirii grădiniței

Taguri