Toamna se numără evenimentele...Gradiniței "Arlecchino"

În cursul lunii noiembrie 2009 la Grădinița “Arlecchino” din Tîrgu-Mureș au avut loc mai multe evenimente deosebite în viața noastră, a “arlechinilor”.
Primul dintre ele a avut loc în ziua de joi, 12 noiembrie 2009, într-o zi mohorâtă de toamnă, când grădinița a sărbătorit 6 ani de când poartă numele de “Arlecchino”. Cu această ocazie, copiii îndrumați de educatoare au prezentat un frumos program artistic. La sfârșitul activității și-a făcut apariția și surpriza pregătită pentru acest eveniment: 6 torturi simbolizând cei 6 ani ai lui “Arlecchino” și numărul de grupe din grădiniță. După servirea tortului, sărbătoarea a continuat cu muzică, dans și voie bună.
Următorul eveniment a avut loc la o săptămână distanță, mai precis miercuri, 18 noiembrie 2009, când s-a desfășurat sub conducerea doamnei inspector de specialitate, prof. Natalia Filimon și sub îndrumarea doamnelor metodiste Rozalia Goia de la Grădinița “Dumbrava minunată” și Letiția Bărăian de la Grădinița Sîngeorgiu de Mureș, Cercul Pedagogic al educatoarelor de la nivelul II, zona Tîrgu-Mureș la care au participat un număr mare de educatoare și directoare.
Activitatea desfășurată la grupa pregătitoare română condusă de doamnele educatoare Paula Todirașcu, Victoria Cozma și Andreea Gliga a fost una integrată în care s-au evaluat cunoștințele referitoare la anotimpul toamna. Participanții au apreciat activitatea ca fiind una deosebită, din care fiecare a avut ceva de învățat, fiind un real schimb de experiență.
 Ultimul eveniment al lunii, dar nu cel din urmă a avut loc tot într-o zi de miercuri, dar în 25 noiembrie 2009, când la grădinița noastră a avut loc faza zonală a concursului “Cel mai bun povestitor” de organizarea căruia s-a ocupat doamna educatoare Zenaida Mărginean și la care s-au înscris un număr de șase copii de la grădinițele aparținând Comisiei metodice nr. 2, responsabila acestei comisii fiind doamna  educatoare Doina Petraș. Copiii au prezentat povești din literatura română. La acest concurs a fost invitat domnul Viorel Merar, actor la Teatrul “Ariel” care a făcut parte din juriu. În urma jurizării, câștigătoarea concursului a fost preșcolarul Carina Bălașa de la Grădinița cu program prelungit nr. 16, care va participa la faza pe municipiu.
 
Pentru reușita tuturor acestor evenimente se cuvin mulțumiri întregului colectiv al unității care s-a implicat în desfășurarea lor.

Dar nu ne oprim aici, pentru că în cursul lunii decembrie ne vom implica în alte activități, cum ar fi împodobitul brazilor în Cetate, participarea la concursul de colinde organizat de Primărie tot în Cetate, întâlniri cu Moș Nicolae și Moș Crăciun, etc.  


                                                                    Director, ed. Aurelia Tîrnăvean
                                                                     Institutor, Monica Matepiuc

Mai multe fotografii in galeria foto a grădiniței http://educatie.inmures.ro/index.php?id=411

Lasă un comentariu