În memoria lui Serafim Duicu

Între 16 și 19 octombrie 2009, a avut loc a V-a ediție a zilelor Gimnaziului Serafim Duicu. Evenimentul a fost organizat în memoria personalității culturale Serafim Duicu. Elevii  împreună cu profesorii gimnaziului au depus și în acest an o coroană  la mormântul scriitorului aflată la mănăstirea de la Recea.

Nicolae Băciuț și Valentin Marica, importante personalități culturale mureșene au participat la festivitatea de încheiere a zilelor școlii, aducând un omagiu scriitorului, profesorului universitar și directorului  Teatrului Național, Serafim Duicu. Nicolae Băciuț a apreciat devotamentul elevilor și al profesorilor  care s-au implicat în organizarea evenimentului, adresând un mesaj de mulțumire celor care s-au  prezentat la zilele gimnaziului.

Inspectorului Aurora Stănescu i-a fost acordat o carte din partea lui Nicolae Băciuț, drept recunoaștere pentru sprijinirea culturii mureșene.

Elevii din ciclul primar s-au pregătit pentru această ocazie cu un program festiv de recitări, interpretări corale, dansuri populare și de societate. De asemenea în cadrul zilelor gimnaziului a avut loc decernarea premiilor Concursului de creație Serafim Duicu, organizat pentru elevii claselor V-VIII. de Gimnaziul Serafim Duicu, unde 50 elevi talentați au fost premiați cu o diplomă și o carte.

Institutoarele de la secția maghiară Babos Ibolya și Szövérfi Emese au organizat un concurs de creativitate pentru elevi, cu tema "Mesajul toamnei" în onoarea marelui scriitor, implicând toate învățătoarele din gimnaziu. Participanții și-au exprimat creativitatea desenând un tablou de toamnă, iar cei mai talentați au fost premiați de juriul concursului.

Zilele gimnaziului s-au încheiat cu o expoziție de pictură pe sticlă realizată de elevii gimnaziului.

ERROR: Content Element with uid "4928" and type "multimedia" has no rendering definition!

ERROR: Content Element with uid "5262" and type "multimedia" has no rendering definition!

Zilele Gimnaziului "Serafim Duicu" - festivitatea din 16.10.2009

Galerie foto

1
File: 057.jpg
Description:
Size: 80 Kb
Time: 16.10.2009 14:10
Download:057.jpg
  80 Kb
  104 Kb
  90 Kb
  99 Kb
  89 Kb
  110 Kb
Page 1 of 21