Activități extrascolare

1. Concursul Interjudețean de Matematică „Al. Papiu-Ilarian”

Între manifestările din cadrul „ Zilelor Colegiului” organizate în preajma zilei de naștere a patronului spiritual al școlii noas­tre, s-a desfășurat a XII-a ediție a Concursu­lui Interjudețean de Matematică „ Al. Papiu-Ilarian” în 2-3 noiembrie 2007. Acest concurs a reunit olimpicii anului școlar 2006-2007 din județele: Alba, Bistrița, Brașov, Cluj, Harghita, Maramureș, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu și Mureș.

Numărul total al concurenților a fost de 203, repartizați pe clase astfel: la clasa a V-a - 31 de participanți, la clasa a VI-a - 18 de participanți, la clasa a VII-a - 23 de participanți, la clasa a VIII-a -16 de participanți, la clasa a IX-a - 37 de participanți, la clasa a X-a - 28 de participanți, la clasa a XI-a -32 de participanți, la clasa a XII-a - 18 de participanți.

Cu ajutorul sponsorilor ( Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș; Clubul „Rotary” al oamenilor de afaceri din Tîrgu-Mureș; S.C. Darina S.R.L. Tîrgu-Mureș ), dar și al catedrei de matematică a fost posibilă desfășurarea în condiții deosebite a celei de-a XII-a ediții a concursului, premianților fiindu-le oferite diplome, cărți, dar și recompense substanțiale.

Elevii liceului nostru au obținut rezultate încurajatoare și la acest concurs: un premiant cu premiul I, 2 premianți cu premiul II, 1 premiant cu premiul III și 9 elevi au obținut mențiuni.


Concursul „Papiu” este cea mai prestigioasă manifestare locală a tinerilor matematicieni, a iubito­rilor de matematică, ce are loc în fiecare toamnă în Târgu-Mureș. Ne bucură faptul că acest concurs este cuprins în calendarul concursurilor naționale, fiind apreciat de toți participanții și considerat ca fiind un concurs la care orice premiu este de valoare datorită dificultății problemelor.

Participarea și la această ediție a celor mai prestigioși elevi din 10 județe ale țării este o onoare pen­tru Colegiul nostru, și -credem noi- și pentru municipiul Tîrgu-Mureș.

Experiența dobândită în organizarea concursului, prestigiul câștigat de liceul nostru la nivel național, spiritul de competiție creat între elevii noștri ( și nu numai) ne dau încredere și dorim să continuăm: urmează, în toamna anului 2008, ediția a XIII-a .

 

<< Înapoi

Următorul >>