Activități extrașcolare

9. Activités et fêtes action et… réaction

Binecunoscuta deviză a muschetarilor lui Dumas “Toți pentru unul, unul pentru toți” ar putea fi adaptată în cazul nostru la “Franceza pentru toți, toți pentru franceză”!

Activitatea la clasă, dar și cea extrașcolară a profesoarelor Florina Seuchea, Eugenia Dumitru, Corina Luca, Georgeta Novac, Adela Popa, Angela Fodor a fost susținută, diversă și concretizată prin rezultate re­marcabile.

La clasă, rod al eforturilor conjugate ale profesorilor și elevilor, Diana Oprean (XII F) și Adriana Sita (X A) au obținut, fiecare, locul I la faza județeană la Olimpia-da de limba franceză; majoritatea elevilor clasei a XII-a F au susținut atestatul la limba franceză; toți elevii și-au promovat examenul de bacalaureat la limba franceză cu rezultate foarte bune.

Ca activități extrașcolare, în luna octombrie am participat la Zilele Colegiului cu expoziții tematice și concursuri interactive cu premii. În luna martie, cu ocazia Zilei Francofoniei, am organizat în școala noastră prima ediție a Festivalului județean al Francofoniei, “La Francophonie au coeur”, prilej cu care elevi din județul Mureș au prezentat momente artistice. Elevii nostri s-au remarcat ca interpreți de scenete, de cân­tece și dans; adaptare Eugen Ionescu; momentul poetic “OUI a l”™amour, NON a la violence”…

Întregul program, cât și prezența domnului Ahippa, interpret originar din Coasta de Fildeș, a fost apreciat în mod deosebit de spectatori.

Un adevărat imn închinat înțelegerii și armoniei a fost prilejuit de Ziua Europei. Dans, scenete, scheciuri și recitări s-au constituit într-o manifestare atractivă.
Pentru a fi la curent cu noutățile și experiența altora, membrii catedrei au participat la numeroase activități de perfecționare, locale și la nivel național.

Dorința profesorilor de limba franceză este de a perpetua dragostea și atașamentul elevilor la o limbă și o cultura înrudite cu limba și cultura română (chiar într-o perioadă în care interesul în acest sens pare să cunoască un declin), conștienți fiind că ceea ce e valoros durează și fascinează.

<< Înapoi