Zilele Colegiului Național "Alexandru Papiu Ilarian"

Luna noiembrie , pentru  papiisti, înseamna motiv de sărbătoare datorită tradiționalelor ”˜”™zile ale colegiului”™”™. Ca în fiecare an, au fost organizate o mulțime de evenimente plăcute si distractive pentru a sărbători cum se cuvine faptul că liceul a mai îmbătrânit cu un an, dar și evenimente culturale deosebite.

Trebuie să mărturisesc că am avut onoarea să particip la un eveniment expozițional , în care distinsa doamnă profesoară Melania Stejerean, a ales cu ocazia zilelor colegiului, să-și verniseze expoziția personală de pictură intitulată ”˜”™ Culori și flori”™”™. Evenimentul a avut loc vineri , 2 noiembrie 2012, ora 14, la Centrul Cultural ”˜”™Mihai Eminescu”™”™ din Târgu-Mureș. Invitați de seama, precum Nicolae Baciut, directorul Directiei Judetene pentru Cultură și Patrimoniu Național Mureș, Ilarie Gh. Opris, președintele AAP Mures, domul profesor de desen al colegiului Papiu, Mihai Frunză, Valentin Marisca, senior-editor la Studioul Regional de Radio Târgu-Mureș au avut prilejul să își prezinte opiniile despre lucrarea Melaniei Stejerean. Fiecare dintre cei menționați mai sus a rostit numai cuvinte de laudă la adresa expoziției de pictură care având elemental principal ”˜”™floarea”™”™ ne-a introdus într-un decor de lumină și căldură. Domnul Mihai Frunză, fost elev al Melaniei Stejerean a fost vizibil emoționat cand și-a îndeplinit rolul de critic asupra picturilor, având în vedere că acum nu mult timp în urmă dansul primea note de la Melania Stejerean iar acum rolurile s-au inversat.

În ceea ce o privește pe tănăra artista, aceasta și-a exprimat cu glas incărcat de emoție, faptul că deși este relativ noua în domeniul picturii a invațat o mulțime de lucruri noi și frumoase și doreste să urce tot mai sus, sa învețe cât mai multe lucruri și să realizeze cât mai multe opera de artă, însă știe că pentru acest lucru este nevoie de dăruire si foarte multă muncă, dar este convinsă că va reusi.

Noi, elevii prezenți la eveniment dar si domni profesori a colegiului, colegi cu artista, am admirat frumoasele tablouri expuse ,care parcă prinseră viață, exprimand sentimentele artistei conturate de culori delicate, ne-am bucurat de atmosfera transmisă  de ele  strălucind  pe pânză și  învăluind sala într-o lumina divina iar apoi  i-am urat mult success în continuare Melaniei Stejerean. Speram din tot sufletul că vom mai fi invitați și la următoarele expoziții ale dânsei și că o să mai avem prilejul să admirăm ”˜”™Culori si flori”™”™ în continuare.

 

Diana Scutelnicu