Baza materială

Simbol al culturii și al spiritualității mureșene Campusul “Dimitrie Cantemir” este o structură modernă, capabilă să ofere condiții excelente pentru activitățile științifice și educative prin locația lui, îmbunătățirea permanentă și designul ergonomic.

În anul 2005, Campusul universitar a devenit gazda departamentului administrativ al Universității, pentru a facilita schimbul informațional dintre conducerea Universității și student, respectiv cadru didactic. Modernizarea, îmbunătățirea și extinderea campusului nu se oprește aici însă, existând planuri de extindere a clădirii principale destinate activităților de instruire.
Toate Facultățile dispun de spații special amenajate pentru accesul studenților și cadrelor didactice la rețeaua Intra și Internet prin comunicare cu fibră optică dedicată.Sălile de curs au dotări multimedia (fără să facem referire la laboratoarele cu tehnică de calcul). Laboratoarele, excelent dotate din punct de vedere al aparaturii, sunt utilizate și ca spații de cercetare și lucrări practice pentru studenții si masteranzi.

Editura Universității este  dotată cu minitipografii digitale, aparatură și instrumente de legat și înfoliat, calculatoare, imprimante și accesorii pentru tehnoredactare materiale didactice, în valoare totală de peste 75.000 Euro. Anual, sunt editate în medie 200 titluri de cursuri, 20 titluri de carte și 15 titluri de aplicații practice.

Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Tîrgu-Mureș pune la dispoziția studenților, pe lângă biblioteca de specialitate cu peste 32.000 de volume și o sală de lectură cu o capacitate de 142 de locuri. Fondul de carte al bibliotecii este actualizat în permanență. Achiziția materialului didactic se face în funcție de programele analitice și printr-o strânsă colaborare cu cadrele didactice, studenții, librăriile locale și cu cele mai importante edituri din țară. Pe lângă achiziția continuă a lucrărilor nou apărute, are fondul de carte este completat prin intermediul donațiilor și a schimbului inter-bibliotecar.

De asemenea, biblioteca dispune de un fond special care cuprinde CD-uri, casete audio și video din diferite domenii, oferind studenților posibilitatea de căutare on-line a cărților din bibliotecă. Toți studenții beneficiază de acces gratuit la bazele de date la care este abonată biblioteca universității.
Universitatea “Dimitrie Cantemir” Târgu-Mureș dispune și de cămin studențesc propriu cu o capacitate de 184 de locuri de cazare (63 de camere), care asigură studenților un confort de calitate la cele mai înalte standarde internaționale. Astfel, o cameră dispune de 3 locuri de cazare, la fiecare nivel existând o cameră cu 2 locuri pentru situații deosebite (căsătoriți, frați etc.)

Fiecare cameră dispune de baie proprie, apă rece și caldă contorizate individual, sistem independent de încălzire, acces permanent la Internet și televiziune prin cablu. Designul interior este unul special conceput pentru a facilita studiul.
Scopul final al Universității „Dimitrie Cantemir” și Școlii Postliceale „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș este să obțină pentru absolvenții lor un nivel de instruire cât mai ridicat, în vederea ocupării unui loc de muncă sigur și bine plătit.

„Dreptul la învățătură este ca și dreptul la viață”

Material trimis de către Universitatea "Dimitrie Cantemir"

Taguri