ȘCOALA GENERALĂ GURGHIU CLASELE I-VIII

 

Localitatea Gurghiu, este asezată în partea de nord-est a județului Mureș, pe cursul inferior al râului Gurghiu. Școala Generală este situată în centrul localității în vecinătatea Cetății istorice Gurghiu și a Colegiului Silvic Gurghiu. Localitatea Casva este situată la distanța de 2 km de loc. Gurghiu spre nord iar în amonte la 3 km de loc. Casva, se află localitatea Păuloaia. Localitatea Adrian, este situată la 3 km de loc. Gurghiu pe cursul inferior al râului Gurghiu.

Localitatea Orșova este situată la 4 km de loc. Gurghiu spre est, iar loc. Comori la 6 km de loc. Gurghiu, în partea de nord-est. Actuala clădire a Șc. Gen.Gurghiu a fost construită în anii 1962-1963 și până în anul 1973 a  funcționat cu denumirea „Liceul teoretic Gurghiu”, cuprinzând și clase de liceu. Clădirea Șc. Gen. Casva s-a construit în anul 1951, iar clădirea Șc. Gen. Orșova în anul 1959.

Baza materială

Șc. Gen. Gurghiu-are 8 săli de clasă și un cabinet specializat de informatică. Laboratoarele de fizică, chimie și biologie, respectiv cabinetul de lb. și lit. română sunt amenajate în sălile de clasă .    

În ultimii ani s-a introdus apa, sistemul de incălzire centrală pe bază de gaz, s-a pus tâmplărie termopan, s-au amenajat 2 grupuri sanitare interioare și s-a realizat conectarea la internet. În anul 2008 s-a dat in funcțiune sala de sport situată într-un corp de clădire nou și dotată cu mobilier modern. Aparatură de care dispune Școala este următoarea: în birouri și sala profesorală sunt 4 calculatoare, conectate la internet, 2 xeroxuri, 2 faxuri, un televizor color, laptop, videoproector, cd-player.

Bibliotecă:
Șc. Gen. Gurghiu -1- bibliotecă cu peste 8700 volume;
Sc. Gen. Casva - 1- bibliotecă cu peste 2250 volume;
Sc. Gen. Orșova - 1- bibliotecă cu peste 720 volume.

În anul 2008 a început construcția  unui nou corp de clădire.

Sc. Gen. Casva- are 5 săli de clasă și un cabinet specializat de informatică cu 11  calculatoare. Laboratorul de fizică-chimie este amenajat în sala de clasă. În ultimii ani, în cadrul Programului de dezvoltare a învățământului rural s-au amenajat: centrala termică pe lemn, grup sanitar modern, tâmplarie termopan, acoperiș nou și s-a realizat conectarea la internet. Aparatura de care dispune Școala: 12 calculatoare, un copiator multifuncțional,sistem de alarmă și material didactic pe discipline de învățământ.

Sc. Gen. Orșova- are 5 săli de clasă și un cabinet specializat de informatică cu 11 calculatoare. Prin Programul de dezvoltare a învățământului rural Școala a fost modernizată prin amenajarea : centralei termice pe lemn, tâmplărie termopan, parchet laminat, acoperiș nou,  gresie și grup sanitar interior.
Școala dispune de: 13 calculatoare, un copiator multifuncțional, material didactic pe discipline de învățământ.

         
Școlile Primare Adrian, Comori și Păuloaia au primit material didactic specializat, câte un calculator nou, ,iar la școlile din localitatea Adrian și Comori s-au amenajat grupuri sanitare interioare, tâmplărie termopan și instalație de apă prin cadere.

Programul de funcționare al instituțiilor

Învățământ primar   : între  orele 800 – 1300;
Învățământ gimnazial: între  orele 800 -  1400.

Materialul ne-a fost trimis de către instituție. 

 

Lasă un comentariu

Pagina 1 din 1 1

#2 truta maria a scris in data de: 06.07.2014 05:56
scoala moastra ii foarte frumoasa
#1 chirtes marius a scris in data de: 28.11.2011 04:58
ce fain