Dona Impex

Restaurantul Dona

 

Dona Impex are grijă de copilașii și de mămicile din Tîrgu-Mureș, oferindu-le produse de panificație gustoase și sănătoase


Dona sprijină și sponsorizează evenimentul de parenting ”Echilibru și armonie când avem copii?”


Puteți citi în rândurile de mai jos povestea brutăriei și a restaurantului Dona, spusă chiar de proprietarii ei:


”După 1991, o dată cu schimbările de piață la nivel național, ne-am gândit să începem o afacere de familie, iar produsele spre care ne-am orientat erau cele de panificație. Astfel, în 1992 am înființat firma Dona Impex, în care asociați eram trei frați, având și sprijinul moral al părinților. Pentru realizarea celor propuse aveai nevoie de finanțare, ceea ce nu era foarte ușor de accesat având în vedere costurile mari. Așa am început activitatea și pas cu pas ne-am dezvoltat, iar în 1999 au început primele investiții pentru construirea brutăriei. La începutul anului 2000 am avut prima livrare de pâine, pe atunci 250 de unități, ceea ce însemna pentru noi o bucurie imensă, un număr mare de clienți au fost alături de noi. Întotdeauna, am considerat că, aducând o pâine în casa unei familii înseamnă a te dărui, a fi mai aproape de oameni. Toate acestea ne-au dat încredere și curaj pentru a îndrăzni să ne organizăm în așa fel încât, să putem asigura pe parcursul întregii zile pâine caldă, iar produsele se vindeau „precum pâinea caldă”. Dacă debutul a fost cu trei angajați în producție, iar livrarea era făcută de către noi, asociații, în scurt timp am ajuns să avem nouă angajați. Anii au trecut, iar pe parcursul lor am încercat și noi să ne adaptăm producției industriale, investind în utilaje, cuptoare, mașini, ajungând ca prin produsele noastre să fim astăzi prezenți pe masa câtorva mii de oameni.

În 2010, a început un nou ciclu investițional. Astfel, s-au deschis punctele de patiserie caldă, situate în Tîrgu-Mureș, Reghin și Toplița. În toate aceste puncte, produsele sunt fabricate zilnic, oferindu-le clienților o gamă variată.

În 2012, au continuat investițiile prin deschiderea restaurantului DONA, aflat în centru orașului Tîrgu-Mureș. Restaurantul le oferă clienților un meniu diversificat de preparate culinare, atât din bucătăria tradițională, cât și din cea internațională. De asemenea, în cadrul restaurantului există un laborator de fabricare a înghețatei artizanale. Înghețata artizanală este preparată după rețete autentice italienești, fiind întotdeauna proaspătă și gustoasă, clienții având posibilitatea de a alege din cele 16 arome. Sortimentele oferite la DONA se prepară din ingredientele producătorului italian MEC3, lider mondial în dezvoltarea de produse și idei pentru prepararea înghețatei artizanale și a specialităților de cofetărie italiană.

Politica firmei este de a lucra cu furnizori locali, pentru a avea cele mai proaspete produse. 

Dacă la începutul anilor 2000 tendința consumatorilor era spre o pâine industrială, cât mai albă, feliată, ambalată, să le fie cât mai comod și practic, se pare că în ultimii ani, consumatorii s-au îndreptat spre produse cât mai tradiționale. Astfel, am venit și noi în întâmpinarea acestora cu diferite sortimente : pâine țărănească, pâine cu cartof, apropiindu-ne tot mai mult de pâinea făcută acasă de bunica. Așa s-a înfiripat ideea unui produs denumit pâinea bunicii. Realizarea unui produs tradițional nu este compatibilă cu dotarea tehnologică de ultimă generație. Pentru realizarea acestor produse tradiționale utilajele sunt înlocuite de mâinile brutarului, măiestria și dăruirea acestuia.”

 


Taguri