Combinatul de îngrășăminte azotoase Azomureș

 

Azomureș Tîrgu-Mureș susține prin programele sale de responsabilitate socială comunitatea din municipiul reședință de județ, implicându-se în activități sportive, culturale și educative.

Azomureș este cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, cu o tradiție de peste 50 de ani în domeniu.

Combinatul din Tîrgu-Mureș este, în acest moment, unul dintre cei mai importanți furnizori de fertilizanți minerali pentru agricultura românească și vine în sprijinul fermierilor români cu produse de calitate: Azotat de Amoniu, Uree, Nitrocalcar și gama de îngrășăminte complexe de tip NPK.

Azomureș își desfășoară activitatea pe o platformă de aproximativ 100 de hectare situată la ieșirea din Tîrgu-Mureș, în direcția Cluj Napoca. Activitatea continuă a fabricilor de pe platformă este asigurată de aproximativ 2.700 de oameni, care contribuie zilnic la succesul companiei.

Odată cu schimbarea acționarului majoritar în primăvara anului 2012, și anume compania elvețiană Ameropa, s-a început derularea unui ambițios plan de investiții care să modernizeze principalele instalații de producere a îngrășămintelor pentru agricultură. Planul de investiții, cu o valoare de peste 200 de milioane de euro, se află în acest moment în derulare și are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2015. Modernizarea echipamentelor de pe platformă va permite funcționarea combinatului în condiții de siguranță pentru mediul înconjurător, conform normelor ce urmează a fi aplicate din ianuarie 2016.

 

Taguri