Hochei pe iarbă

Secția de hochei pe iarbă s – a înființat în anul 1992, de către domnul profesor Albertini Zoltan, prin transformarea secției de hochei pe gheață. Hocheiul pe iarbă fiind practicat în două variante și anume pe teren redus și pe teren mare, iar forma de teren redus fiind asemănător hocheiului pe gheață, echipa CSS Tg – Mureș a obținut la prima participare în finala Campionatului Național de juniori pe teren redus, titlul de Vicecampioană Națională în anul 1992 la Alexandria. Generația sus amintită împreună cu categoriile de vârstă următoare au dominat competițiile naționale desfășurate în sală și pe teren redus până în anul 2001.

Pe parcursul acestor ani s – au susținut foarte multe întâlniri internaționale la Viena, Boblingen, Lahr, Ludwingsburg, Budapesta, Belgrad, Sofia, Moscova, clasându – ne în permanență pe locuri fruntașe. Profesorii care activează la secția de hochei pe iarbă sunt Dodo Gabor și Albertini Zoltan.

Rezultate importante obținute recent: - în anul 2006, 5 sportivi ai echipei CSS Tg – Mureș au fost convocați la lotul național și au participat la Campionatul European desfășurat la Bratislava – Slovacia, unde echipa României a obținut ultimul loc - tot în anul 2006, echipa de copii U 14 a obținut locul I la finala Campionatului Național la copii U 14 - în anul 2007, echipa de seniori a CSS Tg – Mureș a participat la Cupa României la seniori, unde a obținut locul I - 4 sportivi au fost selectați în echipa națională a României și au participat la Campionatul Balcanic de hochei pe iarbă indoor – la seniori, unde au obținut locul IV

 

Material preluat de pe pagina web a instituției http://www.edums.ro/css/sectii.php?cod=HOCHEI

Vezi alte ramuri sportive din cadrul Clubului Sportiv Școlar Tîrgu-Mureș

Haltere, Lupte libere, Natație, Șah, Tenis de masă, Volei, Scrimă

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

Evaluează acest conținut

 
 
 
 
 
 
 
Evaluează
 
 
 
 
 
 
0 Evaluări
0 %
1
5
0