Haltere

Secția de haltere a fost înființată pentru prima dată în anul 1981 prin contribuția ISJ Mureș – inspector prof. Bănică Florin, sub denumirea de CSS 2 Tg – Mureș. Această secție a funcționat doar 2 ani (1981 – 1983). Datorită colaborării cu secția de haltere a ASA Tg – Mureș și AS LACUL URSU Sovata, încă de la înființare intră în Divizia B – echipe unde se clasează pe locuri fruntașe la nivel național. În perioada sus amintită profesor titular la această secție a fost Neagu Nicolae. Secția a fost reînființată și inclusă în planul de școlarizare pentru anul școlar 1999 – 2000, la solicitarea conducerii LPS – CSS Tg – Mureș. Secția a participat la competițiile interne și internaționale sub denumirea de LPS – CSS – ASA Tg – Mureș. Procesul de instruire și pregătire al sportivilor la secția de haltere a fost asigurat de prof. Iridon Marcel și Kovacs Ioan – antrenori emeriți. Începând din anul 2002, datorită faptului că LPS – CSS Tg – Mureș s –a constituit în două instituții separate, secția participă în competiții sub denumirea de CSS – Armata Tg – Mureș, sportivii fiind pregătiți de prof. Iridon Marcel.

Prin desființarea CS Armata Tg – Mureș în anul 2005 încetează protocolul de colaborare între cele două cluburi, secția de haltere a CSS preluând toți sportivii și echipamentul sportiv. În prezent antrenor la secția de haltere este domnul profesor Iridon Marcel.

Rezultate importante obținute de secția de haltere în anul 2007:

  • Panczel Rudolf - 3 locuri III (Camp. Naț. de juniori I)
  • 2 locuri III (Camp. Naț. de juniori II)
  • 1 loc II și 3 locuri III (Cupa României la juniori I)
  • 2 locuri II și 1 loc III (Cupa României la juniori II) - Magheșan Ciprian
  • 1 loc III (Camp. Naț. de juniori I) - de asemenea s -au mai remarcat și sportivii Iridon Dragoș, Bucur Călin, Baba Dan

 

Material preluat de pe pagina instituției cod=HALTEREhttp://www.edums.ro/css/sectii.php?

Vezi alte ramuri sportive din cadrul Clubului Sportiv Școlar Tîrgu-Mureș

Hochei pe iarbă, Lupte libere, Natație, Șah, Tenis de masă, Volei, Scrimă

Lista concursurilor de haltere

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook