Tae- Bo - sportul pentru toți

VĂ  INVITĂM  SĂ  PARTICIPAȚI  LA CURSURI  DE TAE-BO

Tae-Bo este o ultimă modă în materii de exerciții fizice, o combinație între aerobic, karate, dans și antrenament cu greutăți.  Într-o oră de antrenament "se ard" cam 500 - 800 de calorii, comparativ cu 300 - 400 calorii pierdute în timpul unui antrenament clasic de aerobic. Acest "sport" îmbunătățește echilibrul, coordonarea, mobilitatea, întărește musculatura și chiar sistemul osos.

D-l Bucur Alexandru, antrenor de Karate și Tae-Bo în cadrul clubului sportiv Hiza-Do, precizează că nu este un sport pentru persoanele sedentare și nici chiar cei activi nu pot începe direct cu exercițiile de Tae-Bo, până nu trec prin cele de aerobic.

Tae-Bo mai seamănă și cu exercițiile de arte marțiale, însă nu este un curs de autoaparare. Exercițiile cu un grad mai mare de dificultate, care implică lovituri înalte de picior și sărituri, sunt caracterizate de o mare solicitare a întregului corp și sunt cele care te vor ajuta să arzi calorii. Tae-Bo poate fi un antrenament cardiovascular, cand este practicat corect.

Locația și orele de antrenament:

Cartierul DÎMBU, Grup Școlar Gheorghe Șincai - Sala Sport- Luni ora 20.00; Miercuri 19,30; Vineri 20.00

Cartierul TUDOR Școala Generală Nr.3 - Str.Moldovei -Marți și Joi ora 19,00
Grupul Școlar Electromureș Str.Muncii, Vineri ora 20.00.

Cartierul UNIRII Școala Generală Nr.8 - Luni ora 18.00 și Joi ora 19,00

Cartierul 7 NOIEMBBRIE Șccoala Generală Nr.7 (lînga piața agroalimentară)-Marți și joi Ora 20,00.

Sfaturi pentru practicarea în siguranță a Tae-Bo-ului:

 

  • progresează încet și loveste cu picioarele la o înalțime de aproximativ o jumatate de metru deasupra solului, în special la loviturile laterale și la cele prin întoarcere;
  • trebuie să știi că în artele marțiale picioarele sunt arme cu care se lovește asupra parții inferioare a corpului, iar cu pumnul se lovește asupra părții superioare a corpului ;
  • nu se recomandă mai mult de trei antrenamente pe saptămână.
  • se începe cu un antrenament pe saptamană și se ajunge la trei. Poți mări numarul de atrenamente doar dacă ai o bună condiție fizică.
    alternează perioadele de antrenament intens cu cele de antrenament ușor ;
  • alege-ți un antrenor specializat ;
  • nu trece de perioada de încălzire, înainte de antrenament ;
  • fă un control la medic ;

 

În SUA acest sport este practicat de aproximativ 2 milioane de persoane. De asemenea, multe celebrități, printre care Paula Abdul, Pamela Anderson sau Shaquille O'Neal, se antrenează în Tae-Bo pentru a se menține în formă.  

      

Material trimis de către domnul  antrenor,

   BUCUR ALEXANDRU

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook