Complicații și boli cauzate de drogurile injectabile

SIDA. Consumatorii care folosesc droguri intravenoase sunt expuși la HIV prin acele contaminate. Aceștia sunt categoria în care numărul de cazuri de SIDA crește cel mai repede.

Cheaguri de sânge. Când venele sunt înțepate foarte des, mai ales cu ace nesterilizate, apar cheaguri de sânge sau cicatrice în interiorul venelor.

Embolia pulmonară. O complicație foarte gravă poate apărea atunci când cheagurile de sânge se desprind și plutesc prin circuitul sanguin spre inimă și plămâni. Pacientul moare din cauza cheagurilor care închid alimentarea cu sânge spre plămâni.

Endocardita bacteriană. Dacă pătrund microbi în circuitul sanguin printr-un ac murdar, aceștia se răspândesc în tot organismul și se localizează în valvele inimii, cauzând infecții grave cunoscute sub numele de endocardita bacteriană.

Hepatita serică. Inflamația ficatului este una din problemele obișnuite ale celor care se drogheaza injectabile. Aceasta este cauzată de un virus transmis de la persoană la persoană prin ace contaminate.

Malformațiile. Copiii din femei care au consumat droguri în perioada de sarcină se pot naște morți sau cu numeroase malformații. Femeile însărcinate trebuie să evite toate drogurile, inclusiv alcoolul, de-a lungul întregii perioade de sarcină.

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook