Ce poți face pentru a te feri de droguri?

Să te informezi: ce sunt drogurile, cum acționează, care sunt consecințele. Informația te face mai puternic, te ajută să iei decizii mai bune! Nu lua în calcul doar prezentarea pozitivă pe care o fac cei ce vând droguri, nu fi o pradă ușoară în capcanele lor!

Să te cunoști mai bine și să ai încredere în tine!

Să-ți alegi cu mare atenție prietenii! Nu te înconjura de persoane cu reputație proastă, ai curaj să spuneți „NU”! Dacă faci parte dintr-un grup în care se consumă droguri, e timpul să-ți cauți alți prieteni! UN PRIETEN ADEVĂRAT NU TE ÎNDEAMNĂ SĂ FACI CEVA CE ȚI-AR PUTEA DĂUNA!

Să comunici mai bine cu cei din jur! Este foarte bine să ai o persoană cu care să poți discuta despre ceea ce te interesează, o persoană adultă, de preferință cineva din familie, care cu siguranță îți vrea doar binele.

Să știi cui să te adresezi pentru ajutor (părinți, profesori, medici, Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog)

Să spui și prietenilor ceea ce știi despre droguri și efectele lor, să-i îndrumi și să-i sprijini la nevoie De asemenea, dacă știi sau bănuiești că cineva ia droguri, îl ajuți mult dacă spui cuiva apropiat acelei persoane, cineva care crezi că l-ar putea ajuta. Poate se va supăra pe tine, dar cu siguranță îți va mulțumi mai târziu.

Să vorbești cu părinții dacă ți s-a propus să consumi droguri sau ai fost martor la un asemenea act.

Ai o singură viață! Bucură-te de ea! FEREȘTE-TE DE DROGURI!!!

Material trimis de Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș, Compartimentul de Analiză și Prevenire a  Criminalității 

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

Evaluează acest conținut

 
 
 
 
 
 
 
Evaluează
 
 
 
 
 
 
0 Evaluări
0 %
1
5
0