GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR 5

Gradinita cu P.P Nr 5, Reghin

Misiunea grădiniței:
De  a  pregăti copiii  pentru o lume  în schimbare, formându-le capacități  și  competențe  care să le permită să-și  găsească locul și menirea socială;
De a obține rezultate favorabile în urma serviciilor educaționale pe care le oferim;
De a cultiva încredere și respect față de  ei înșiși și față de ceilalți.

Viziunea grădiniței:
“Copilului nu i se poate spune : “Așteaptă până mâine!” numele lui e azi!  
Acum este  timpul  când i se  formează  trupul și spiritul.”
                                                        Gabriela Mistral (laureata a Premiului Nobel)

Despre noi

Despre noi:

Grădinița  cu Program Prelungit nr. 5 este situată în Reghin, str. Gării  nr. 4.
A  fost dată  în  folosință  în  luna  martie  1975, având  8 grupe de preșcolari.  A fost  patronată  de I.P.M.S.  Reghin (administrativ), iar  din  ianuarie 1993 a  fost  coordonată de Inspectoratul  Școlar  Județean  Mureș. În  prezent  grădinița noastră  are  8  grupe, 7 la secția româna  și una  la secția  maghiară.
Este amplasată în apropiere de zona centrală, cladirea are parter si etaj.

Grădinița cu Program Normal nr. 1 (structura) a fost înființată in 1887, în prezent (din 2004) este retrocedata Bisericii Evanghelice Reghin. Amplasată în zona centrală, cladirea are parter. În prezent gradinița are 6 grupe împărțite în secțiile română, germană și maghiară.

DE CE AȚI ALEGE GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 5  ȘI GRĂDINIȚA CU PROGRAM NORMAL NR. 1?

Pentru că iubim copiii, pentru că știm să intrăm în lumea lor. Avem capacitatea și mijloacele de a le forma mintea și sufletul într-un mediu curat și elevat. Aici își formeaza discernământul, mecanismele gândirii și devin stapâni pe ei, spontani și perspicace.
Copiii sunt însetati de cunoaștere, iar noi îi vom ajuta să intre în relație cu alți copii, să exploreze mediul înconjurător prin exerciții, încercări si experimente.
Meniul nostru oferit copiilor este divers, realizat special pentru a răspunde cerințelor nutritive.
La noi este veselie, ritm, culoare și entuziasm. Copiii găsesc o lume a lor în miniatura, pe care învață sa o stapânească. Speră, visează, se bucură și, mai ales, simt că sunt iubiți.
Obiectivul nostru este de a asigura dezvoltarea normală a copiilor prescolari, valorificând potențialul fizic si psihic al fiecăruia, ținând seama de ritmul propriu al copilului, de nevoile sale afective și de activitatea sa fundamentală - JOCUL.

Resurse materiale

Baza didactico-materială este bună, asigurând copiilor spațiul educațional corespunzător desfășurării procesului didactic.
Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 are opt săli de curs, cu dublă funcționalitate (acolo și dorm după-amiaza), un centru de resurse pentru educație și dezvoltare CRED, un birou director, un birou administrator,  bibliotecă dotata cu cărti , cabinet medical cu izolator, cabinet metodic, curte cu spatiu verde, bucătarie, sala de mese, spalatorie, trei grupuri sanitare.
Grădinița cu Program Normal nr. 1 are 6 săli de grupă, un centru de resurse pentru părinți, bibliotecă, o sală logopedie și activități opționale, curte cu spațiu verde, trei grupuri sanitare.

Resurse financiare

  • bugetul local
  • sponsorizări
  • fonduri guvernamentale
  • contribuția părinților


În fiecare an se organizează activități extracurriculare: serbări, excursii, vizite, vizionări de spectacole de teatru etc.

Lasă un comentariu

1 Comentariu:

Pagina 1 din 1 1

#1 Torok Timea a scris in data de: 17.11.2011 09:19 answer email

Buna ziua

As dorii sa stiu de la ce varsta se poate inscrie copilul la gardinita dumneavoastra.

O zi buna

Cu stima

Timea

Scrie un comentariu


Taguri