PLANETA ALBĂ CA SINCERITATEA OMULUI

În fiecare om Dumnezeu a pus calități precum răbdarea, atenția, înțelepciunea, dar cea mai importantă calitate este sinceritatea. De ea depind și celelalte calități, precum: respectul, prietenia și stima față de celelalte persoane. Culoarea sincerității este albă, deoarece cu cât o calitate este mai desăvârșită, cu atât nuanțele meleagurilor ei tind mai mult spre alb. Albul sincerității este unul imaculat.

De multe ori, întâlnim persoane care rar ne spun adevărul și acea planetă albă din sufletul nostru se poate face neagră doar prin câteva cuvinte, dacă stăm să ascultăm mincinoșii.

Având alături sinceritatea și adevărul găsim prieteni noi, facem fapte bune și suntem plăcut uimiți când vedem că binele se întoarce înzecit.

Când vreun mincinos ne spune ceva, să fim foarte atenți, să nu-i credem  minciunile, chiar dacă seamănă a adevăr. Scopul lor e să ne facă să semănăm cu ei,, să spunem minciuni, știri false, să fim răi sau închiși în sine. Ca să nu fim ademeniți de persoanele false, nu le atragem atenția și nu încercăm să avem vreo legătură cu ei.

Dar cum să vedem care persoane sunt sincere? Doar persoanele sincere sunt mereu pozitive, vorbărețe și deschise pentru cei din jur. Ele nu te intimidează, ochii le lucesc potrivit, nici mai slab, nici mai tare decât sinceritatea. Aceste persoane radiază a bunătate și nu au ce ascunde.

Jicol Sabrina, elevă în clasa a VII-a, Chișinău 

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook