Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj - Napoca

Universitatea noastră și-a început activitatea în contextul istoriei frământate a secolului al XIX-lea și este pregatită să facă față provocărilor multiple ale celui de-al III lea mileniu. În anul 1869 a fost fondat la Cluj primul nucleu al învățământului superior agronomic transilvan, Institutul de Învățământ Agronomic Cluj-Mănăștur fiind printre cele mai vechi instituții de acest fel din Europa.

Universitatea a devenit de-a lungul timpului o "instituție de succes", așa cum a fost evaluată de EUA în anul 2004 și își respectă tradiția de 140 de ani, fiind într-un proces continuu de modernizare a sistemului academic și de management universitar. În cele patru facultăți studiază peste 7000 de studenți, în domenii diverse, adaptate noilor cerințe ale agriculturii europene:

 

  • Facultatea de Agricultură: cu o nouă abordare și deschidere spre științele vieții și a pamantului si spre biodiversitatea lumii vii.
  • Facultatea de Horticultură: într-o continuă diversificare de la economic și turism, la peisagistică și silvicultură.
  • Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii: bazată pe cele mai noi tehnologii de creștere a animalelor; cu o secție de biotehnologie, bazată pe cunoaștere, cea mai performantă din țară.
  • Facultatea de Medicină Veterinară: cu acreditare europeană, renumită pentru seriozitatea învățământului veterinar clujean.

 

Material preluat de pe pagina web a instituției: http://www.usamvcluj.ro/