„MOTOCICLISMUL NU ESTE O JOACĂ!”

INSPECTORATUL DE POLIȚIE AL JUDEȚULUI MUREȘ
Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității
Serviciul Poliției Rutiere
Serviciul Poliției de Ordine Publică – Poliția de Proximitate


„MOTOCICLISMUL NU ESTE O JOACĂ!”
Campanie de prevenire a accidentelor de circulație
în care sunt implicate vehicule pe două roți


Circulația pe drumurile publice cu motocicleta (sau cu orice alte vehicule pe 2 roți) presupune cunoașterea unor modalități concrete de auto-protecție și de prevenire a evenimentelor rutiere, fapt ce poate contribui în mod nemijlocit la evitarea unor situații deosebite, cu consecințe dintre cele mai grave! Acesta este principalul motiv pentru care poliția mureșeană, împreună cu alți parteneri, au lansat o campanie de informare intitulată sugestiv – „Motociclismul nu este tocmai o joacă!”
Campania a fost lansată joi – 4 iunie 2009 printr-o conferință de presă organizată la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș, unde am avut plăcerea să-i avem în mijlocul nostru pe reprezentanții instituțiilor implicate în acest parteneriat (Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Clubul MOTO CARPE DIEM 2009 din Tg.Mureș, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Mureș, Primăria Tg.Mureș, Poliția Comunitară Tg.Mureș, Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație  - Filiala Mureș) precum și pe cei ai mass-mediei locale.

Din partea Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș au fost prezenți șeful inspectoratului – chestor de poliție IOAN NICOLAE CĂBULEA, șeful Serviciului Poliției Rutiere, purtătorul de cuvânt al inspectoratului și ofițerii coordonatori ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliției de Proximitate.
 Scopul acestei campanii este creșterea gradului de siguranță rutieră în județul Mureș, iar principalele direcții de acțiune vizează sensibilizarea/conștientizarea tinerilor motocicliști referitor la riscurile circulației cu vehicule pe două roți și informarea conducătorilor auto asupra necesității respectului reciproc în traficul rutier.

Activitatea a debutat cu prezentarea situației accidentelor rutiere înregistrate în județul Mureș în anul 2008 și în perioada parcursă din acest an, evidențiindu-se și numărul evenimentelor în care au fost implicați conducătorii vehiculelor pe două roți. Apoi, reprezentanții instituțiilor implicate au arătat modul în care se va derula această campanie, activitățile ce urmează a fi organizate și modul de realizare a obiectivelor. Mass-media prezentă s-a dovedit a fi foarte interesată de subiect, demonstrând încă o dată că reprezintă unul dintre cei mai activi parteneri ai poliției mureșene.

Analiza prezentată în cadrul conferinței de presă a evidențiat faptul că în acest an, vârsta majorității conducătorilor de vehicule pe două roți implicați în accidente rutiere este cuprinsă între 18 și 25 ani, spre deosebire de anii precedenți când vârsta acestora era cuprinsă în intervalul 26-35 ani. Acesta este motivul principal pentru care activitățile planificate în cadrul campaniei au început prin derularea unor acțiuni în două mari licee din Tg.Mureș.
Primele activități au avut loc chiar în a doua zi – vineri, 5 iunie 2009! La Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” a avut loc o dezbatere ce a avut ca și punct de plecare tocmai sloganul campaniei – „Motociclismul nu este tocmai o joacă!”.  Reprezentanți ai poliției și ai clubului MOTO CARPE DIEM 2009 au explicat participanților la această întâlnire modul în care trebuie să se ferească de accidente, măsurile de protecție ce trebuie avute în vedere precum și prevederile legislației în acest domeniu. Elevii au fost foarte interesați de subiect, dovadă fiind numeroasele întrebări adresate organizatorilor acestei dezbateri.

Toți cei care au participat la această întâlnire au apreciat modul inedit în care polițiștii mureșeni au ales să transmită mesajul campaniei, fiind plăcut impresionați de seriozitatea și profesionalismul motocicliștilor, dar și de frumusețea chopperelor prezentate!

Mass-media mureșeană a fost prezentă la aceste acțiuni ce vizează prevenirea accidentelor, reflectându-le într-o manieră corectă și pozitivă, fiind asigurată astfel transmiterea mesajului unui număr cât mai mare de cetățeni!
 
Prevenirea accidentelor rutiere continuă să fie o preocupare permanentă a poliției mureșene, toate activitățile organizate în acest domeniu fiind o prioritate a tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu!

 Material trimis de către Inspectoratul de Poliție Mureș

 

Galerie foto

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook