COPIII ȘI SIGURANȚA RUTIERĂ

INSPECTORATUL DE POLIȚIE AL JUDEȚULUI MUREȘ
Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității
Serviciul Poliției Rutiere
Serviciul Poliției de Ordine Publică

 

COPIII ȘI SIGURANȚA RUTIERĂ


În acest an, Poliția mureșeană a dorit să marcheze Ziua Internațională a Copilului prin activități mai speciale, menite să-i apropie pe cei mici de instituția noastră prin implicarea directă a acestora în activități comune cu polițiștii.
Astfel, începând de vineri, 29 mai 2009, au demarat activitățile în mai multe zone din județ.


După o vizită la sediul Inspectoratului a celor 16 MICI POLIȚIȘTI din comuna Cristești, însoțiți de polițiști de prevenire, rutieri și polițiști de la Postul de Poliție Cristești, aceștia au participat la 2 acțiuni preventive pe raza comunei, ce au vizat conducătorii auto care tranzitează județul, precum și pietonii.
Activitățile au fost organizate pe raza acestei localități situată la drumul european E60 cu atât mai mult cu cât aici este unul dintre cele 4 puncte negre în traficul rutier din județ, în care în ultimii 5 ani au avut loc 12 accidente rutiere grave, soldate cu 7 persoane decedate și 6 răniți grav, cauza principală fiind indisciplina pietonală.

O parte dintre ajutoarele polițiștilor au informat conducătorii auto asupra zonelor de risc în traficul rutier mureșean, iar ceilalți au atenționat pietonii asupra riscurilor traversărilor neregulamentare, fără asigurare – principala cauză a evenimentelor rutiere.

Tot o acțiune preventivă ce a vizat pietonii s-a derulat luni, 1 Iunie, cu sprijinul POLIȚIȘTILOR RUTIERI ȘCOLARI din comuna Băgaciu, care au informat locuitorii comunei asupra riscurilor nerespectării normelor rutiere.

O altă componentă a serbării Zilei Copilului a fost cea care a implicat copiii victime ale accidentelor rutiere.
Aliniindu-se Campaniei inițiate la nivel național, polițiștii mureșeni (poliția rutieră, prevenire, proximitate) împreună cu Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație (AVAC) – Filiala Mureș, au oferit copiilor implicați în accidente rutiere câte un cadou care să îi și ajute să învețe regulile rutiere.


Astfel, 4 copii implicați în accidente rutiere grave și 9 copii răniți ușor din vina lor (indisciplină pietonală) au fost vizitați de polițiști la spital, la domiciliu (cei din teritoriu), sau au fost invitați la sediul poliției rutiere (cei din Tg-Mureș). Mesajul polițiștilor a urmărit sensibilizarea copiilor și părinților.


3 copii aflați încă sub supraveghere medicală au primit la spital vizita polițiștilor rutieri și de prevenire, care, pe lângă cadouri, au reamintit copiilor ce trebuie să învețe din experiența lor nedorită. 8 copii din diverse localități din județ au fost vizitați la domiciliu de polițiștii rutieri și de proximitate, pentru a li se transmite mesajul celor preocupați de viața lor.


Copiii din Tg-Mureș au fost invitați la sediul Poliției Rutiere, unde au avut prilejul de a transmite mesajul lor în cadrul unui briefing de presă susținut de structurile de prevenire și poliție rutieră, avându-i ca invitați pe președintele AVAC România și directorul Filialei Mureș.

Mesajul polițiștilor a avut 2 ținte. Copiii, care au șansa de a învăța din aceste dure lecții, au fost îndemnați să traverseze numai prin locuri permise și DOAR DUPĂ CE S-AU ASIGURAT!! Să nu alerge pe stradă când traversează, iar când circulă pe un drum care nu are trotuar, să folosească partea stângă a drumului, în direcția de mers. Pe de altă parte, părinții au fost îndemnați să își supravegheze copiii și să le ofere un exemplu de comportament pe stradă și să îi protejeze atunci când îi transportă în autoturism!

 Material trimis de către Inspectoratul de Poliție Mureș

Galerie foto

1
File: poza10.jpg
Description:
Size: 120 Kb
Time: 11.06.2009 12:06
Download:poza10.jpg
  120 Kb
Fotografii din arhiva Inspectoratului de Poliţie Mureş
Fotografii din arhiva Inspectoratului de Poliţie Mureş 142 Kb
  123 Kb
  123 Kb
  105 Kb
  104 Kb
Page 1 of 2

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook