Tobă din cană de inox

Materiale necesare pentru realizarea maracasului
Toba vazuta de sus
Toba in lateral
Toba

De câte ori nu ni s-a întâmplat ca jucăriile cumpărate din comerț  să nu fie apreciate de copii. Acestea îi captează  atenția pe moment, dar apoi sunt aruncate în colț, sau în mormanul cu alte jucării de care s-au plictisit. Iată o tobă care costă puțini bani și  sună la fel de bine sau chiar mai bine decât orice jucărie de plastic.

Materiale necesare:

  • cană de inox,
  • bandă adezivă,
  • foarfecă,
  • hârtie autocolantă,
  • eșarfă sau bucăți de material textil,
  • baloane.

Instrucțiuni:

Alegem o cană de inox, sau o cutie de conservă goală. Eu prefer cana de inox, pentru că are mâner și nu are margini ascuțite. Pentru copiii mai mici de 3 ani, e important ca toba să aibă mâner.
Luăm un balon, îl tăiem puțin, și-l întindem pe cană. La pasul acesta trebuie să fim atenți, ca balonul să nu-l tăiem prea adânc. După ce l-am întins pe cană, îi lipim marginile cu bandă adezivă. Acesta va fi membrana tobei. Toba sună mai frumos dacă membrana e subțire. Dacă vreți însă ca toba să  reziste în timp, vă recomand să folosiți două baloane pentru membrană.
Pasul următor este ascunderea părților mai puțin estetice. Peste banda adezivă lipim o hârtie colorată autocolantă. La fel de bine putem folosi orice hârtie de ambalaj sau hârtie colorată. În cazul acesta însă avem nevoie și de lipici. Ornarea tobei se poate face în mai multe feluri. Eu am optat pentru ceva simplu și ușor.
La final înfășurăm o eșarfă subțire pe cană, și e gata toba.

Spor la creație!

Material realizat de Imola Ognean - profesor preșcolar

Acordă o notă

Media Rating: 6.2/10 (total: 36)

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

Taguri