Ouă de maracas din capac de biberon

Ce să facem cu biberoanele pe care nu le mai folosim? În loc să le aruncăm, le putem transforma în jucării! Acest ou de maracas, e gata în câteva minute, sună plăcut, și în același timp îl  dezvoltă pe copilaș multilateral. Maracasul creat de noi se poate folosi cu ușurință și la activitățile de muzică în grădiniță. Copiilor mici le place să facă mult zgomot. Nu procedăm greșit, dacă îi lăsăm să facă cunoștință cu câteva instrumente muzicale.

Materiale necesare:

  • capace de biberon,
  • bandă adezivă colorată,
  • foarfecă,
  • un pumn de orez.


Instrucțiuni:

”Maracasul este un instrument muzical de percuție sud-american, construit dintr-o nucă de cocos și un mâner, având introduse în interior pietricele sau nisip, care, prin scuturare, produc niște sunete caracteristice, asemănătoare cu ale castanietelor.” DEX''98

Noi, în loc de nucă de cocos vom folosi două capace de biberon de aceeași mărime! Într-unul dintre capace turnăm un pumn de orez. Nu e obligatoriu să folosim doar orez. Dacă facem mai multe zornăitoare, le putem umple cu diferite materiale: cu pietricele, cu nisip, cu boabe de  fasole etc. Astfel copilul va învăța să diferențieze mai bine sunetele. După ce am pus orezul în capac, îl acoperim cu celălalt, și le înfășurăm de mai multe ori cu banda adezivă...și...iată oul de maracas!

Spor la creație!
    

Material realizat de Imola Ognean - profesor preșcolar

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

Evaluează acest conținut

 
 
 
 
 
 
 
Evaluează
 
 
 
 
 
 
0 Evaluări
0 %
1
5
0