Secția Împrumut

Ocupând primele două niveluri din sediul central al Bibliotecii, Secția Împrumut vă pune la dispoziție un bogat fond enciclopedic de publicații de peste 100.000 de volume, repartizat în două săli:

La parterul clădirii, în camera 5, găsiți literatura socioumană, incluzând publicații din domeniile: generalități, filozofie, psihologie, logică, etică și morală, religie, sociologie, politică, relații internaționale, economie, finanțe-bănci, pedagogie, etnografie, drept, medicină, sport, geografie, biografii, istorie și altele.
Încăperea, de curând renovată (august 2005), mai luminoasă și mai încăpătoare, vă oferă un ambient plăcut, mai ales că aici sunt organizate periodic expoziții de artă plastică ale unor artiști locali.

La etajul I, în camera 56 veți găsi cărți de literatură beletristică, din toate genurile literare, în limbile română, maghiară, engleză, franceză, germană s. a.,  lucrări de lingvistică, de învățare a unor limbi străine și diverse rafturi tematice (literatură SF, romane de dragoste, cărți ale editurii RAO).
Ambele compartimente dispun de un bine dotat fond cu lucrări de referință specifice, constând din dicționare, enciclopedii, atlase, ghiduri, publicații care nu se împrumută la domiciliu.

Anual, secția de împrumut pentru adulți raspunde solicitarilor unui număr de 12 mii de utilizatori, care împrumută, în medie, 180 de mii de volume din toate domeniile oferite. Se efectuează în jur de 100 de mii de vizite anual, iar ca structură de vârsta, 70% dintre utilizatori sunt tineri, elevi și studenti.

Informațiile sunt preluate de pe pagina www.bjmures.ro

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

Evaluează acest conținut

 
 
 
 
 
 
 
Evaluează
 
 
 
 
 
 
0 Evaluări
0 %
1
5
0