Biblioteca Județeană Mureș - Secția pentru copii

Secția pentru copii este organizată în așa fel încât activitatea ei să nu se limiteze doar la împrumutul de publicații, ci să-și asume rolul de centru cultural – adică să fie atât spațiu de formare a cititorilor, cât și spațiu al evenimentelor culturale pentru micii utilizatori (întâlniri cu scriitori, oameni de cultură și de artă, expoziții, șezători și matinee literare, lansări de cărți…)

Ea este vizitată de cititori de cea mai fragedă vârstă, fiind ajutați să urce multitudinea de trepte ale inițierii și pătrunderii în tainele activității cu cartea. Beneficiarii acestei secții sunt: preșcolarii, elevii școlilor gimnaziale, liceenii – în special cei care studiază la Liceul Pedagogic – studenții de la Litere și, nu în ultimul rând, cadrele didactice.

Pentru realizarea oricărui tip de activitate cu specific pentru copii, se ține seama de următorele particularități:

  • categoria de vârstă: preșcolari, vârstă școlară mică sau mijlocie;
  • interesul manifestat de copii pentru creație literară, pictură, plăcerea lecturii, aptitudini artistice.

Activitățile culturale îi ajută pe copii să devină pasionați de lectură, le modelează caracterul și alte trăsături de personalitate: dezvoltarea creativității prin eseurile create de ei, stimularea fanteziei prin desene și picturi, cultivarea aptitudinilor artistice prin spectacolele oferite de copii.

Fiecare activitate este concepută din timp și cu multă migală. Se alcătuiește o invitație- program în care se specifică instituțiile și persoanele implicate în activitatea respectivă. Toate aceste activități sunt mediatizate în presa, radioul și televiziunea locală. Există o tradiție de colaborare cu Palatul Copiilor, cu gimnaziile și cu grădinițele din municipiul nostru.


Informațiile sunt preluate de pe pagina www.bjmures.ro

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

Evaluează acest conținut

 
 
 
 
 
 
 
Evaluează
 
 
 
 
 
 
0 Evaluări
0 %
1
5
0