Sala de lectură "Mihai Eminescu"

Sala de lectură generală este situată în sediul central al bibliotecii, din strada George Enescu, la etajul doi. Dispune de 74 de locuri la mese de lectură, un post de distribuire a cărților și de supraveghere și control, precum și de rafturi destinate în special lucrărilor de referintă, periodicelor, STAS-urilor.
Accesul în sala de lectură se face pe baza permisului de intrare eliberat la înscrierea ca cititor al bibliotecii; permisul este valabil pe o perioada de 5 ani, cu condiția să fie vizat la începutul fiecărui an calendaristic.


Destinată cititului și studiului individual, sala de lectură pune la dispoziția utilizatorilor un bogat fond de carte - aproximativ 150 de mii de volume - din toate domeniile cunoașterii umane. Fondul de referință include de numeroase dicționare, lexicoane, enciclopedii - în limbile română, maghiară, engleză, franceză, germană, etc.-extrem de utile în informarea și documentarea utilizatorilor.

La sala de lectură, lucrările de artă, monografiile, atlasele, colecțiile de legi și decrete (Monitoarele Oficiale), ziarele și revistele completează fondul de documente.
Mijloacele moderne - respectiv calculatoarele - faciliteaza găsirea informației pentru achizițiile ulterioare anului 1995; în acelasi sens, trebuie menționat și programul Lex, introdus cu toate modificările la zi.


Informațiile sunt preluate de pe pagina www.bjmures.ro

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

Evaluează acest conținut

 
 
 
 
 
 
 
Evaluează
 
 
 
 
 
 
0 Evaluări
0 %
1
5
0