Legătoria Bibliotecii Județene Mureș

Un loc specific în cadrul sectiilor interne ale Bibliotecii Județene Mureș îl ocupă "LEGĂTORIA", mai precis atelierul de legare a cărților. Având funcții apropiate de ideea de restaurare a publicațiilor, atelierul poate fi considerat un serviciu tehnic de tip manufacturier. Activitatea într-o legătorie de cărți însumează o arie largă de operații și tehnici al căror principal scop este refacerea legăturilor și înlocuirea coperților publicațiilor deteriorate în vederea repunerii lor în circulație. În acest sens atelirele de restaurare și înnoire a cărților pot luate în considerare împreună cu serviciile publice.

Nu vom nega niciodată ca rostul principal al atelirului de legat cărți este de a reface publicațiile deteriorate, de a le face apte pentru consultarea acestora de către beneficiari, sprijinind astfel activitatea de comunicare a colecțiilor specifică bibliotecarilor de la secțiile de relații cu publicul.

Indiferent că face parte din sistemul secțiilor interne sau externe ale bibliotecii activitățile desfășurate la atelierul de legătorie contribuie la conservarea documentelor, la salvarea unor informații prețioase prin refacerea suportului material pe care sunt imprimate. Multe cărți sunt împiedicate să ajungă sa fie scoase din evidentele bibliotecii, mai mult ele se prezintă în fata beneficiarilor cu o haină nouă fiind din nou capabile să le satisfacă nevoia de informare și lectură.

Serviciile sunt asigurate de legătorii de carte, amabili și dedicați meseriei lor.


Informațiile sunt preluate de pe pagina www.bjmures.ro

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook

Evaluează acest conținut

 
 
 
 
 
 
 
Evaluează
 
 
 
 
 
 
0 Evaluări
0 %
1
5
0