Exercițiu de atenție cu ilustrații 1

Exercițiu de atenție cu ilustrații 1

Exerciții premergătoare scris - cititului.
Copilul observă legătura dintre text și ilustratie, ilustrațiile ajutându-l să înțeleagă mesajul textului și structura lui secvențială.   
Ascultați povestea și puneți în ordine ilustrațiile poveștii. Ilustrațiile sunt date atât alb negru cât și color.

De ce câinele meu are urechile lungi

Închipuie-ți, plouă, e frig și pisica cea cafenie, cu urechi negre și ochi albaștri vine din grădină, și trece pipăind pietrele pentru a vedea dacă merită să le atingă cu labele, privind sfidător la câinele care se smucește în lanț. Apoi se întoarce cu spatele, mișcând ritmic coada înălțată, se îndreaptă spre intrare și împinge cu capul ușița ei, tăiată în ușa mea.


Uneori eu, stăpânul, îl las și pe câine să intre în casă, să dea o tură prin camere. Și de multe ori o vede pe pisică în patul înalt și larg, și latră la dânsa.
Într-o zi, pe când eu eram plecat iar pisica se întinsese pe plapumă, Pătat sări în două labe la fereastră și privi înăuntru. Da, pisica dormea dusă. Nu se uita numai câinele. Cocoșul, cele trei găini și căprița veniră și ei, ba și un pui de arici, stârnit de înghesuiala de la fereastră, se cățără pe tulpinile de iederă. Doi hârciogi galbeni care nu îndrăzneau să iasă de sub coșar de teama pisicii urcară la fereastra alăturată. Măgarul dete buzna și dânsul și își ridică picioarele din față pe zid, între hârciogi. Cum toată dimineața se spetise trăgând cotiga cu varză, îi întrebă pe vecinii cei galbeni...

 

Descarcă textul în format PDF»

Descarcă imaginile color în format PDF»

Descarcă imaginile alb-negru în format PDF»

 

 

Spune-ți părerea

Poți comenta prin intermediul contului de Facebook